Man die je aankijkt in het X-gebouw

Lerarenopleiding Technisch Beroepsonderwijs (ICT, bouw en techniek)

Modulaire bacheloropleiding in deeltijd

De Lerarenopleiding Technisch Beroepsonderwijs stoomt jou klaar tot leraar elektrotechniek, werktuigbouw, motorvoertuigentechniek, ict/informatica of bouw in het mbo of voor het vmbo-profiel PIE en BWI.

Voor welke bevoegdheid ga jij?

We leiden op tot de tweedegraads bevoegdheid Leraar Technisch Beroepsonderwijs. Daarmee mag je lesgeven in het vmbo en mbo. Op basis van je specialisatie kies je als toekomstig leraar binnen het vmbo voor profielen Produceren, Installeren en Energie (PIE) of Bouwen, Wonen en Interieur (BWI). Binnen het mbo maak je als toekomstig leraar een keuze uit Werktuigbouwkunde, Motorvoertuigen, Elektrotechniek, ICT/informatica, Bouwkunde of Bouwtechniek. 

Lees meer over de opleiding

Onderwijs of bedrijfsleven?

Als afgestudeerd leraar Technisch Beroepsonderwijs kun je rekenen op een uitdagend, afwisselend en dynamisch beroep. Ga je toch liever aan de slag in het bedrijfsleven in plaats van in het onderwijs? Ook in het bedrijfsleven zijn er kansen.

Lees meer over je beroepsmogelijkheden

Haal een extra bevoegdheid

In je derde studiejaar volg je een keuzeminor. Wanneer je kiest voor de minor Vakdocent in het vmbo-profiel Dienstverlening en Producten, ontvang je bij het behalen van de opleiding direct een bevoegdheid voor lesgeven in het (v)mbo profiel Dienstverlening en Producten.

Lees meer over deze keuzeminor

Lesdag en -tijden

Lessen worden in wisselende werkvormen aangeboden, voornamelijk in Zwolle en het kan voorkomen dat je vanuit huis lessen volgt. De lessen voor een deeltijdstudent die schooljaar 2020-2021 start, vinden plaats op dinsdag vanaf 12:30 uur.

Meer praktische informatie