Studenten kijken naar laptop tekst: techniek en onderwijs

Lerarenopleiding Technisch Beroepsonderwijs (ICT, bouw en techniek)

Deeltijd

De Lerarenopleiding Technisch Beroepsonderwijs stoomt jou klaar tot leraar elektrotechniek, werktuigbouw, motorvoertuigentechniek, ict of bouw in het mbo of voor het vmbo-profiel PIE en BWI.

Ga jij voor docent ICT, bouw of techniek?

In de Lerarenopleiding Technisch Beroepsonderwijs kies je één van de vier vakrichtingen: docent mbo-bouw, docent mbo-ICT, docent mbo-techniek of docent vmbo-techniek. Je wordt een specialist in jouw vak en leert hoe je kennis en vaardigheden overbrengt op anderen.

Lees meer over de opleiding

Onderwijs of bedrijfsleven?

Als afgestudeerd leraar Technisch Beroepsonderwijs kun je rekenen op een uitdagend, afwisselend en dynamisch beroep. Ga je toch liever aan de slag in het bedrijfsleven in plaats van in het onderwijs? Ook in het bedrijfsleven zijn er kansen.

Lees meer over je beroepsmogelijkheden

Haal een extra bevoegdheid

In je derde studiejaar volg je een keuzeminor. Wanneer je kiest voor de minor Vakdocent in het vmbo-profiel Dienstverlening en Producten, ontvang je bij het behalen van de opleiding direct een bevoegdheid voor lesgeven in het (v)mbo profiel Dienstverlening en Producten.

Lees meer over deze keuzeminor

Lesdag en -tijden

Lessen worden in wisselende werkvormen aangeboden, voornamelijk in Zwolle en het kan voorkomen dat je vanuit huis lessen volgt. De lessen voor een deeltijdstudent die schooljaar 2019-2020 start, vinden plaats op donderdag vanaf 12:30 uur.

Meer praktische informatie