Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Volg vooral je passie

Toon Donselaar tweedejaars, Logistics Engineering
Banner image

Ik ben Toon Donselaar, 21 jaar oud, en momenteel zit ik in mijn tweede jaar van de opleiding Logistics Engineering aan Hogeschool Windesheim. Mijn studiekeuzeproces verliep niet rechtlijnig. Na mijn havo-diploma met het NT-profiel en economie probeerde ik eerst een jaar Life Science (laboratoriumonderzoek), gevolgd door Sportkunde op Windesheim, maar beide waren niet mijn ding.

Na enige overweging ontdekte ik Logistics Engineering op Windesheim. De keuze was gebaseerd op online tests en mijn interesse in logistiek. Ik heb geen open dag bezocht, maar opleidingsflyers gedownload en ervaringsverhalen van studenten gelezen. Uiteindelijk waagde ik de sprong en dat bleek een goede beslissing.

Inspirerende vakken en projecten

Mijn meest interessante vak was ‘Productielogistiek’ met een boeiend onderdeel genaamd ‘soepcase’, waarbij we theoretische kennis direct toepasten op het berekenen van optimale bestelhoeveelheden. Een ander leuk project was ‘duurzame ontwikkeling’, waarbij we keken hoe een bedrijf duurzamer kon worden. Wat dit project extra bijzonder maakte, was dat ons projectbedrijf het hoofdkantoor in Denemarken had, en we de unieke kans kregen om daar naartoe te gaan voor onze presentatie. Het was een onverwachte kans om naar het buitenland te gaan en gaf me een breder perspectief op logistiek.

In het begin van het eerste jaar was de balans tussen werk, school en vrije tijd een uitdaging, maar met behulp van de docent en studieloopbaanbegeleider vond ik mijn weg.

Tips voor toekomstige studenten

Voor toekomstige studenten die overwegen om de opleiding Logistics Engineering te volgen, wil ik dit zeggen: volg vooral je passie. Betrokkenheid bij je studie is essentieel. Kies projecten en opdrachten die je echt interesseren. Als je denkt dat je een interessante draai aan een opdracht kunt geven, overleg dan met je docent, want vaak kan dat. Maak het voor jezelf leuk!

Toekomstplannen

Na het behalen van mijn diploma ben ik van plan om een master te volgen. Ik moet nog uitzoeken welke master het beste bij me past en wat daarvoor nodig is, maar ik weet dat Windesheim mogelijkheden biedt voor een pre-master. Wat betreft mijn carrière overweeg ik sterk om consultant te worden en internationaal te reizen om advies te geven. Maar wie weet verandert dat nog in de loop van de tijd.

Voorbereid op de toekomst

Logistiek is een dynamisch vakgebied dat voortdurend verandert. De opleiding Logistics Engineering bereid je voor op toekomstige uitdagingen en innovaties, bijvoorbeeld via het vak ‘trends en innovaties’ in het eerste jaar. Deze opleiding houd je actueel met praktische toepassingen en nieuwsartikelen. Als je op zoek bent naar een uitdagende studie vol mogelijkheden, is Logistics Engineering aan Windesheim zeker het overwegen waard.