Post-hbo

Heb je al een bachelordiploma, maar wil je je graag verder ontwikkelen en op de hoogte blijven van trends in je branche? Kies dan voor een post-hbo.

Is een post-hbo iets voor jou?

Een post-hbo-opleiding (ook wel bekend als post-bachelor of postinitieel) kun je volgen als je een afgeronde bachelor hebt in het hoger beroepsonderwijs en als je wilt doorstuderen. Post-hbo-studies zijn praktijkgericht. Dit betekent dat je het geleerde meteen in je eigen praktijk kunt toepassen. Dat je werkzaam bent in een bepaald vakgebied of dat je mogelijkheden hebt om stage te lopen binnen een organisatie is daarom vaak een pre.

Bekijk alle post-hbo-studies

Linda vertelt over haar ervaring met Teamcoaching

In jezelf investeren om hogerop te komen, je specialiseren op een bepaald gebied, met een goed cv op die interessante baan solliciteren of toch iets heel anders? Kies dan voor een van onze post-hbo-opleidingen. Een post-hbo-opleiding is een opleiding die goed aansluit bij de dagelijkse praktijk. Je krijgt nieuwe theorieën en inzichten, zodat je je vak nog beter leert beheersen.

Erkend door CPIONCPION

Een deel van de post-hbo-studies die Windesheim aanbiedt is erkend door CPION - Centrum voor Post Initieel Onderwijs Nederland. CPION toetst opleidingen en bij erkenning worden deze toegevoegd aan het opleidingenregister. Dit houdt in dat je na succesvolle afronding van een post-hbo-studie een erkend diploma ontvangt. Op de opleidingspagina van de studie naar keuze kun je meer informatie vinden over de registratie.  

Opzet post-hbo

De opzet van de post-hbo-studies van Windesheim verschillen. Bij de ene opleiding heb je twee dagen in de week les, terwijl je bij de ander bijvoorbeeld alleen in de avonduren naar school gaat. Ook de duur en de kosten kunnen erg verschillen. We adviseren je dan ook om vooral een kijkje te nemen in de lijst met post-hbo-opleidingen die Windesheim aanbiedt.

Bekijk het overzicht van alle post-hbo

Geen bachelordiploma op zak?

Heb je geen bachelordiploma, maar wil je je wel graag verder specialiseren? Neem dan eens een kijkje in het cursusaanbod. Een cursus is een kortdurende lesperiode die over het algemeen één (leer)onderwerp behandelt. In het cursusaanbod vind je ook modules. Dit zijn onderdelen van bachelorprogramma's die los te volgen zijn.

Bekijk het overzicht van cursussen en modules