Vrouw die naar buiten loopt vanuit X

Master

Heb je al een bachelordiploma, maar ben je op zoek naar meer verdieping en verbreding? Kijk eens naar een master.

Is een master iets voor jou?

'Wat levert de master mij op en wat voegt het toe aan het werk dat ik nu al doe?', Monique, masterdocent bij Windesheim, hoort deze vraag vaak tijdens een open avond. "Voor een master is het nodig dat je conceptueel leert denken en dat je die inzichten ook terug kunt vertalen naar de praktijk. Die wisselwerking tussen theorie en praktijk, daar werken we hard aan. Dat is naar mijn idee ook heel kenmerkend voor elke master die aangeboden wordt."

Karin en Rosalie over de Master Educational Needs

Volg een master

Met het volgen van een master kun je jezelf uitstekend ontwikkelen. Je carrière, maar ook je persoonlijke ontwikkeling til je daarmee naar een hoger level. De masters van Windesheim kun je in deeltijd volgen. Deze opleidingen duren twee jaar. Na het afronden van je masteropleiding, ontvang je een diploma: de master degree en kun je de titel ‘master of’ voeren.

Samen met universiteiten

We werken veel samen met universiteiten en hogescholen in het binnen- en buitenland. Samen met deze universiteiten hebben we diverse masters ontwikkeld. 

Verschil tussen hbo-master en universitaire master

Opleidingen in het hbo leiden op voor een beroep. Een master in het hbo kenmerkt zich dan ook door de praktische en beroepsgerichte insteek. Een hbo-master combineer je vaak met je eigen werk en je ziet dan ook dat er vaak werkervaring gevraagd wordt. Een masteropleiding aan de universiteit is gericht op het doen van onderzoek. Je traint hier onder andere je analytische vermogen en je onderzoekstechnische vaardigheden.

Ga naar alle masters