Man die je aankijkt

Flexibel deeltijdonderwijs: jij hebt de regie

Je bent een ervaren professional in je vakgebied. Na een tijdje begint het te borrelen. Je zoekt verdieping in je vak, je wilt een stap vooruit zetten of je wilt het compleet over een andere boeg gooien. Maar, je hebt privé ook een druk leven. Hoe combineer je dat? Goed nieuws: Windesheim biedt nu flexibel onderwijs aan, waarbij jij de regie hebt.

Wat is flexibel onderwijs?

Met flexibel onderwijs heb je de ruimte om zelf te bepalen welke modules je van een opleiding volgt en wanneer. Je stippelt zelf de eindbestemming en tijdsduur van je studie uit. De mate van flexibiliteit verschilt nu nog per opleiding. Zo kun je bij de ene opleiding modules klassikaal volgen en stapelen tot een bacheloropleiding en bij de andere opleiding in je eigen tempo en volgorde, online of op je werk, losse modules volgen van 10 of 20 weken. Een studiecoach helpt je bij het uitstippelen van je studieroute. Aan elke module zijn leeruitkomsten gekoppeld. Breng je deze kennis al mee? Dan kun je na een beoordeling deze leeruitkomsten laten toetsen en je meteen richten op het opdoen van nieuwe kennis en vaardigheden. Zo versnel je je studie; interessant voor als je al veel werkervaring hebt. Flexibel onderwijs biedt je dus verschillende manieren om je studie, werk en privéleven succesvol te combineren.

Benieuwd naar de ervaringen van deeltijdstudenten met flexibel onderwijs? Docent Robin Veldman en deeltijdstudenten Jane, Wessel en Eddy vertellen erover:

Welke opleidingen zijn flexibel?

Windesheim biedt de onderstaande flexibele deeltijdopleidingen aan. De mate van flexibiliteit verschilt nu nog per opleiding. Op de opleidingspagina’s vind je alle modules die je op dit moment binnen deze opleidingen los kunt volgen en/of kunt stapelen. Neem altijd contact op met de opleidingscoördinator via ons informatiecentrum om de meest actuele ‘flexibele’ stand van zaken te bespreken.

Staat de opleiding die jij flexibel wilt volgen er niet bij? Neem dan contact op met de opleidingscoördinator via ons informatiecentrum om alsnog de ‘flexibele’ mogelijkheden te bespreken.

De voordelen op een rij

√ Je studeert in je eigen tempo
√ Je stippelt zelf je leerroute uit
√ Je bepaalt zelf de tijdsduur van je studie
√ Je bouwt verder op wat jij als professional al weet
√ Je leert zoals jij dat wilt: in groepen, klassikaal of digitaal
√ Een studiecoach helpt je bij het maken van keuzes

En wat nog meer?

  • Elke module van de flexibele opleidingen zijn co-creaties van Windesheim met regionale partners in het werkveld. De inhoud wordt dus continu up-to-date gehouden. 
  • Voor elke module zijn leeruitkomsten beschreven. Je kunt leeruitkomsten ook behalen door werkervaring of eerder gevolgd onderwijs te laten toetsen. Zo kun je op verschillende manieren toewerken naar het behalen van je diploma.
  • Als je een losse module volgt en succesvol afrondt, ontvang je een certificaat. Als je besluit om door te studeren en je hebt alle modules van de opleiding succesvol afgerond, dan krijg je een volledig hbo-diploma.