Studeer verder aan hogeschool Windesheim. Volg een studie in het vakgebied Coaching en Supervisie. Deeltijd-, duale- of post-hbo opleidingen.

Bachelor

Studievormen

We vertellen je graag wat het inhoudt om een bacheloropleiding te volgen.

Is een bachelor iets voor jou?

Je wilt jezelf ontwikkelen en op de hoogte zijn van de nieuwste trends. Met een bacheloropleiding is dit mogelijk. Een bacheloropleiding is een opleiding op hbo-niveau die vier jaar duurt. Met een diploma op minimaal mbo-4-niveau, een havo- of vwo-diploma ben je toelaatbaar.

Naar alle bacheloropleidingen

Student Jannita over Accountancy MKB

"Ik werk als assistent-accountant in de samenstelpraktijk bij een middelgroot accountantskantoor, waar ik inmiddels al enige jaren werkervaring heb opgedaan. Om mijzelf verder te kunnen ontwikkelen in mijn huidige functie, heb ik gekozen voor de opleiding Accountancy MKB."

Lees meer over Jannita's ervaringen

De kennis die je opdoet tijdens je studie, kun je direct toepassen in de praktijk. Daarnaast kun je rekenen op persoonlijke begeleiding van onze docenten. Nadat je een bacheloropleiding hebt gevolgd en afgestudeerd bent, kun je ervoor kiezen om door te leren en te gaan voor een masteropleiding. 

Studievormen voor bacheloropleidingen

Deeltijd studeren

Als je kiest voor een deeltijdopleiding naast je baan heb je vaak één of twee avonden les in de week. Een deeltijdstudie duurt doorgaans vier jaar.

Duaal studeren

Wil je graag werken en leren combineren? Kies dan voor een duale opleiding. Je gaat dan meteen in de praktijk aan de slag. En dat is tegelijk een onderdeel van je studie. Het verschil met een deeltijdopleiding is dat je bij een duale opleiding drie dagen in de week naar school gaat (dat is bij een deeltijdstudie één of twee avonden) en de overige twee dagen ben je aan het werk. 

Afstandsleren

Of leer je liever op afstand? Voor steeds meer mensen die een studie willen volgen naast hun werk, is dit een uitkomst. Je leert vanuit huis, in een online omgeving. Hiermee bespaar je reistijd. Je hebt via de digitale leeromgeving intensief contact met je docenten en medestudenten. Want studeren doe je namelijk niet alleen.

Het volgen van een studie en begeleiding gebeurt groepsgewijs. Je studeert in een vast studietempo. Zo is het mogelijk om binnen vier jaar af te studeren.

Meer over afstandsleren

Ga naar alle bacheloropleidingen 

Wat kun je verwachten van een bacheloropleiding? 

Een bachelor bestaat uit verschillende onderdelen, een major en een minor. Met de major bedoelen we de basis van de opleiding. De major beslaat het grootste gedeelte van de opleiding, namelijk 75%. Sommige opleidingen werken samen in de major, dan volg je lessen met studenten van andere opleidingen. De rest van de bacheloropleiding bestaat uit zogenaamde minors. Dit zijn vakken die je zelf kiest, op basis van je eigen wensen en interesses. Zo krijg je de kans om kleur te geven aan je opleiding. Naast de minors van je eigen opleiding, kun je ook een kijkje nemen in een ander gebied. Of op een andere hogeschool. Wil je een overzicht bekijken van alle minors?

Ga dan naar de website www.kiesopmaat.nl  

Flexibel deeltijdonderwijs

Met flexibel onderwijs heb je de ruimte om zelf te bepalen welke modules je van een deeltijdopleiding volgt en wanneer. Je stippelt zelf de eindbestemming en tijdsduur van je studie uit. De mate van flexibiliteit verschilt nu nog per opleiding. Op de opleidingspagina’s vind je alle modules die je op dit moment binnen deze opleidingen los kunt volgen en/of kunt stapelen.

Meer over flexibel deeltijdonderwijs

Bachelor degree

Heb je na vier jaar de bacheloropleiding met succes afgerond? Dan ontvang je een bachelor degree. De term ‘bachelor’ geldt ook in het buitenland. Dit maakt het gemakkelijk om in het buitenland te studeren of te werken.