Studenten die naar elkaar kijken

Lerarenopleiding Economie via afstandsleren 

Afstandsleren

Wil jij meer leren over economie dan alleen de komma achter de cijfers? Word leraar economie en/of bedrijfseconomie. Leer online en ‘op afstand’.

In het kort

Je weet straks alles over de wereldeconomie, hoe de economie van een land werkt en hoe bedrijven geld verdienen en hun financiën bijhouden. Samen met je medestudenten leer je hoe je leerlingen economische begrippen uitlegt en vaardigheden aanleert.

Lees meer over de opleiding

Meer dan zelfstudie

Afstandsleren is niet 'alleen maar' zelfstudie. Je studeert volgens een vast tempo en rooster. Daarbij werk je regelmatig online samen met medestudenten en maak je met elkaar opdrachten die op tijd klaar moeten zijn. Deze deadlines zijn belangrijk want we willen dat iedereen actief en op tijd opdrachten maakt en deelneemt aan discussies. Je leert van en met elkaar. Actief leren dus. Jouw inbreng is daarbij enorm belangrijk. Er zijn wekelijkse bijeenkomsten op een doordeweekse dag.

Lees meer over deze studievorm

Haal een extra bevoegdheid

Aan het eind van je studie volg je een minor. Wanneer je kiest voor de minor Vakdocent in het vmbo-profiel Dienstverlening en Producten, ontvang je bij het behalen van de opleiding direct een bevoegdheid voor lesgeven in het vmbo-profiel Dienstverlening en Producten.


Lees meer over deze keuzeminor

Studiebegeleiding

De docent geeft groepsgewijze begeleiding. Hij stuurt dan op het studietempo en begeleidt de groep bij het uitvoeren van online opdrachten via een discussieforum. Als je werkt in een van de zelfstudiemodules, kun je aan de docent vragen stellen via het discussieforum van deze module. Daarnaast is de studiebegeleiding ook onderdeel van de wekelijkse bijeenkomsten op Windesheim.

Lees meer over studiebegeleiding