Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogie

Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogie (Calo)

Modulaire bacheloropleiding in deeltijd

Wil je in de opleiding Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogie meer leren over de rol van bewegen op het vlak van gezondheid en welzijn op hbo-niveau?

Psychomotorisch therapeut worden?

Jij bent straks de hbo-professional die aan de slag kan met ‘bewegen‘ in de zorg- en welzijnsector. Je leert en ervaart hoe je bewegen en lichaamsgevoel kunt inzetten bij cliënten met psychosociale en met psychische klachten en zet samen met docenten en deelnemers al je kennis letterlijk in ‘beweging’.

Lees meer over deze deeltijdopleiding

Modulaire en flexibele deeltijdopleiding

De opleiding tot PMT'er is een modulair opgebouwde deeltijdstudie. Je kiest voor een vaste route of vrije variant waarbij je zelf deels bepaalt wat je wanneer behandelt, welke leeractiviteit je inzet en voor welke vorm van toetsing je kiest, zolang dit past bij beoogde leeruitkomsten. Zo heb je zelf de regie over je studie.

Lees alles over de modulaire opzet

Toelatingseisen van deze deeltijdstudie

Om tot de bachelor Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogie in deeltijd te worden toegelaten, heb je een havo-, vwo- of mbo-diploma. Met een mbo-diploma (niveau 4) kan een deficiëntietoets verplicht zijn. Naast de praktijktoets en intake is een (leer)werkplek vanaf studieaanvang verplicht.

Lees meer over toelating

Lesdagen en studielast

De deeltijdopleiding Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogie start elk jaar. Je volgt lessen op de maandag en gaat actief aan de slag met de leerstof op je (leer)werkplek. Daarnaast dien je rekening te houden met zelfstudie en kunnen sommige leeractiviteiten op afstand plaatsvinden.

Meer over lesdagen van deze deeltijdstudie