Elektrotechniek

Voltijd

Bij bijna alles wat je doet speelt elektrotechniek een rol en de technologische ontwikkelingen gaan razendsnel. Wil jij daaraan bijdragen? Je volgt deze opleiding in Zwolle.

Studieprogramma Elektrotechniek

Je leert elektrotechnische apparaten en systemen te onderzoeken, te ontwerpen, te produceren en te onderhouden. Je krijgt theorie, maar ook veel praktijkvakken als programmeren en schakeltechniek. Je werkt veel aan projecten; soms samen met studenten van andere opleidingen. 

Ontdek alles over deze studie

Jouw toekomst als elektrotechnicus

Na de opleiding kun je aan de slag als ontwerper, ontwikkelaar of adviseur bij ingenieursbureaus, energiebedrijven, in de installatietechniek of de industrie. Je komt makkelijk aan een baan met één van de hoogste salarissen binnen het hbo. 

Wat wordt mijn beroep met Elektrotechniek?

Open dag en meelopen

Is de opleiding Elektrotechniek iets voor jou? Kom dan naar een open dag. Je kunt dan sfeerproeven, een voorlichtingsronde bijwonen en vragen stellen aan docenten en studenten. Wil je weten hoe het er in het echt aan toe gaat? Kom dan een keertje meelopen. 

Open dagen en meelopen

Elektrotechniek is een topopleiding

Volgens de Keuzegids hbo is de opleiding Elektrotechniek van Windesheim een van de beste van Nederland. We scoren bovengemiddeld op de inhoud van het studieprogramma en de kennis van de docenten. Dat onze studenten heel tevreden zijn zie je ook terug in de Nationale Studenten Enquête.