Student voor radiomicrofoon

Journalistiek

Voltijd

Wil je je nieuwsgierigheid achterna reizen, de werkelijkheid doorgronden en verhalen vertellen die er toe doen? Dan is hbo-opleiding Journalistiek jouw opleiding.

Creativiteit

Wat is er mooier dan je te verdiepen in verschillende onderwerpen? Mensen te mogen vragen waarom ze doen wat ze doen? Zelf nadenken hoe je je verhaal wilt vormgeven? En vervolgens je verhaal terug te vinden op internet, tv of in de krant!

Ontdek alles over Journalistiek

Verbinding met de praktijk

Al vanaf jaar 1 van de studie Journalistiek heb je praktijkweken, waarin je samen met je medestudenten als een redactie werkt. In jaar 3 ga je op stage bij een redactie of bij een startup. En tijdens Uitgelicht haal je met je medestudenten top-journalisten naar de opleiding die vertellen over hun ervaringen.

Lees meer over de praktijk

Wat kan je van ons verwachten?

Je krijgt persoonlijke begeleiding en er is ruimte voor eigen initiatief. We beschikken over faciliteiten die nodig zijn om de modernste (vertel)technieken toe te passen: als schrijvend en als audiovisueel expert. We hebben moderne opname-apparatuur, radio- en televisiestudio's en software voor vormgeving van magazines, websites, games en zelfs 3D-omgevingen.

Lees meer over de hbo-opleiding Journalistiek