Journalistiek

Journalistiek

Voltijd in Zwolle

Ben je nieuwsgierig, tikje brutaal en pas tevreden als je antwoord op al je vragen hebt? Dan is de hbo-opleiding Journalistiek jouw opleiding.

Journalistiek in het kort

Wat is er mooier dan je te verdiepen in verschillende onderwerpen? Mensen te mogen vragen waarom ze doen wat ze doen? Zelf nadenken hoe je je verhaal wilt vormgeven? En vervolgens je verhaal online, op je mobiel, op de radio of tv of in de krant terug te vinden!

Ontdek alles over Journalistiek

Praktijkgerichte opleiding

Al vanaf jaar 1 van de studie Journalistiek heb je praktijkweken, waarin je als een redactie werkt. Ook naast je studie krijg je volop de kans om journalistiek aan de slag te gaan. Zoals tijdens Uitgelicht. Bij dit studentprogramma haal je met je medestudenten top-journalisten naar de opleiding die vertellen over hun ervaringen.

Lees meer over de praktijk

Wat kan je van ons verwachten?

Je krijgt persoonlijke begeleiding en er is ruimte voor eigen initiatief. We beschikken over faciliteiten die nodig zijn om de modernste (vertel)technieken toe te passen: als schrijvend en als audiovisueel expert. We hebben moderne opname-apparatuur, radio- en televisiestudio's en software voor vormgeving van magazines, websites, games en zelfs 3D-omgevingen.

Lees meer over de hbo-opleiding Journalistiek

Een kijkje achter de schermen