Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Hier heb ik de ruimte om te ontdekken wat bij mij past

Eline Bakker tweedejaars, Werktuigbouwkunde en Technische Bedrijfskunde
Banner image

Ik ben Eline en ik ben 20 jaar. Ik ben tweedejaarsstudent Werktuigbouwkunde en heb extra vakken bij Technische Bedrijfskunde gevolgd. Dit beviel zo goed, dat ik deze opleiding er nu bij doe! Eén van de belangrijkste redenen dat ik voor Werktuigbouwkunde gekozen heb, is dat de studie ontzettend breed is. Hierdoor heb ik nog rustig de tijd om te bepalen welke kant ik later op wil en geef ik mijzelf ruimte om te ontdekken wie ik ben en wat bij me past. Daarnaast sloot de studie goed aan bij mijn interesses, zoals techniek, wiskunde en natuurkunde.

Uitdaging door twee studies te combineren

Ik kom van het tweetalig vwo af. Waarom heb ik dan toch gekozen voor het hbo, terwijl de universiteit de meest logische weg leek? Ik miste simpelweg een stukje praktijk. Ik vind het fijn om iets wat ik geleerd heb direct toe te passen in de praktijk. Dit maakt het tastbaar. Uiteindelijk heb ik door de combinatie van twee studies, Werktuigbouwkunde en Technische Bedrijfskunde, net zoveel uitdaging gevonden als dat ik zou krijgen op de universiteit. Dit is één van de beste keuzes die ik gemaakt heb.

Creativiteit en omgaan met mensen

De opleidingen bevallen mij erg goed en ik voel ik mij thuis bij Windesheim. Er heerst een prettige sfeer tussen zowel medestudenten als docenten. Wat ik wel nog miste bij Werktuigbouwkunde, was een stukje mensgerichtheid. Gelukkig vind ik dit meer bij Technische Bedrijfskunde. Door de combinatie van deze twee studies doe ik de dingen die ik leuk vind, zoals creatief zijn en omgaan met mensen.

Oefenen, oefenen, oefenen

Je leert héél veel bij deze opleidingen. Bijvoorbeeld lastige wiskundige sommen oplossen, rekenen met krachten en rekenen aan stromingen van water en gas en hoe hierbij warmte wordt overgedragen. Daarnaast leer je ook te werken met het computerprogramma SolidWorks, waarin je allerlei ontwerpen kunt maken en simulaties kunt uitvoeren. Dit leer ik vooral door veel te oefenen! Oefenen is het belangrijkste wat er is! Je loopt zo tegen problemen aan en leert deze op te lossen. Daarnaast word je steeds wat handiger en sneller.

Mijn tip aan jou

Bezoek veel open dagen, kom naar meeloopdagen en lees online over de opleiding. Dit heeft mij allemaal veel geholpen. Daarnaast is het belangrijk om in gesprek te blijven gaan met mensen die jou goed kennen, zij kunnen namelijk ook goed helpen. Het belangrijkste is wel dat je je eigen keuze maakt en iets gaat doen wat je echt leuk vindt!

Eline heeft ook nog een verhaal geschreven waarin ze meer vertelt over Werktuigbouwkunde. Lees 'm hier!