Twee professionals

Verfijn resultaten

 • Onderzoeksthema

 • Onderwerp

 • Branche

Projecten

330 Resultaten
 1. Energiezuinige en milieuvriendelijke koeling, droging en ventilatie 20 april 2020

  Onderzoeksproject (lopend) - Tolsma Storage Technology ontwikkelt, produceert en onderhoudt geavanceerde verwerkingsmachines, voor het bewaren van agrarische producten zoals aardappelen, uien en wortelen. De opslagloodsen voor dergelijke producten worden geventileerd met koele, droge lucht. Voor het ontwerp van deze loodsen en troubleshooting in de bewaring, is meer kennis nodig over de luchtstroming in de loodsen en over de biologische en fysische principes die de conditie van de aardappelen bepalen.
  Lees verder
 2. Sustainable Extrusion 20 april 2020

  Onderzoeksproject (lopend) - A project about sustainable extrusion processes in the production of pipes.
  Lees verder
 3. RAAK MKB Hybride hergebruik kunststoffen 07 april 2020

  Onderzoeksproject (lopend) - Het onderzoeksproject is een vervolg op het project RAAK MKB ‘Industrieel hergebruik van EoL thermoharde composieten’, dat in oktober 2019 is afgerond.
  Lees verder
 4. 3D medische producten printen 20 maart 2020

  Kaken en bekkens zijn botten die ingewikkeld belast worden en soms op vreemde plekken kunnen breken. Bijvoorbeeld het kapot gaan van een titanium geprint kaakdeel. Hoe kan dit? En, hoe ziet dan het optimale implantaat eruit?
  Lees verder
 5. Mixing in Single Screw Extrusion 12 maart 2020

  Onderzoeksproject (lopend) - Dit onderzoek is een vervolg op het project ‘Duurzame extrusieprocessen bij de productie van buizen', maar dit keer met een bredere scope. 
  Lees verder
 6. Doorvaren in een circulaire Economie 05 maart 2020

  Onderzoeksproject (lopend) - Dit is een onderzoek naar hybride hergebruik van kunststof in geleidebalken.
  Lees verder
 7. Gelijke kansen en de kracht van intergenerationele verbindingen 02 maart 2020

  Door middel van diverse onderzoeksmethoden en activiteiten willen we achterhalen waarom het mensen lukt om kansen te pakken. Juist als je leeft in een sociale en fysieke omgeving waar de kansen niet voor het oprapen liggen of vanzelfsprekend zijn. Samen met de mensen zelf, gaan we op zoek naar wat helpend is geweest of wat helpend zou kunnen zijn. En dat gaat dan over verschillende dingen, zoals onderwijs, gezond leven en het doorbreken van armoede. En hoe kunnen intergenerationele verbindingen, verbindingen zoals de band tussen ouder en kind, daarbij helpend zijn?
  Lees verder
 8. Vision PRISMA 10 februari 2020

  In a 2-year period PRISMA will deliver demonstrators to experiment and showcase the capabilities of machine vision, and support industries in understanding and exploring Industry 4.0.
  Lees verder
 9. Culturele diversiteit zichtbaar maken door levensverhalen (onderzoekslijn 4) 17 januari 2020

  Dit onderzoek is gericht op het zichtbaar maken van culturele diversiteit op de hogeschool Windesheim door middel van verhalen.
  Lees verder
 10. Boundary crossing in de context van het aanpakken van wicked vraagstukken (onderzoekslijn 4) 17 januari 2020

  We vinden het belangrijk dat leerlingen/studenten al tijdens hun studie leren omgaan met de verschillende kenmerken van complexe maatschappelijke vraagstukken: onzekerheid, dynamiek, complexiteit, de betrokkenheid van een diverse groep stakeholders met soms conflicterende belangen.
  Lees verder