Onderzoeksthema Technologie

Technologie

Onderzoeksthema Technologie levert een essentiële bijdrage aan praktijkgericht onderzoek voor innovatie van kennis, producten en methodes.

Activiteiten zijn verdeeld over de expertisegebieden Materialen, Hi-tech Systems en Gebiedsontwikkeling. We voeren onderzoek uit in samenwerking met organisaties en het bedrijfsleven, met name in de regio.

Area Development

De invulling van het kenniscentrum Technologie is herzien om onderwijs en onderzoek nóg meer te verbinden en de focus te leggen op een beperkt aantal thema’s en lectoraten. Deze herziening heeft geleid tot het besluit te stoppen met het lectoraat Area Development.
Lees verder

Energietransitie

Windesheim wil een actieve bijdrage leveren aan de versnelling van de energietransitie van fossiele energie naar een CO2-vrije energiehuishouding. Hiervoor is het lectoraat Energietransitie opgericht.
Lees verder

ICT-innovaties in de Zorg

De vraag naar zorg stijgt maar het aantal zorgverleners stijgt minder hard. Slimme inzet van ICT ontzorgt de zorg.
Lees verder

Industriële Automatisering & Robotica

Industriële robotica biedt vele kansen en mogelijkheden; zowel voor bedrijven als voor onderwijs en vakmensen. Daarom heeft Windesheim een kwartiermaker aangesteld om over een aantal jaar een lectoraat te realiseren dat toegepast onderzoek doet naar dit onderwerp.
Lees verder

Kunststoftechnologie

Het primaire doel van het onderzoek binnen het thema Kunststoftechnologie is het hoger onderwijs in kunststoffen bevorderen.
Lees verder