Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Klaar voor de start(-up)?

  Home(opent in nieuw tabblad) / Ondernemerschap

  De regio’s Zwolle en Almere zijn bruisende plekken van innovatie en start-ups. Jonge ondernemers starten duurzame en unieke bedrijven en inspireren het werkveld. Maar wie zijn deze ondernemers en wat doen ze? In deze serie zie je jonge ondernemers in elke fase van het ondernemerschap. Of het nu gaat om een minor, opleiding of ondersteuning bij start-ups en scale-ups vanuit lectoraten. Windesheim biedt ondersteuning voor de kick-start van nieuwe bedrijven. 
   
  Dus, als je van plan bent om je eigen bedrijf te starten of gewoon geïnteresseerd bent in innovatie en aanstormend talent, dan stellen we jou de vraag: ben jij klaar voor de start(-up)? 

  Omar Allbwani

  De droom van Omar Allbwani


  Omar Allbwani heeft een droom: de beste worden op gebied van websites bouwen en daarin mensen zonder kansen de ruimte geven om aan de slag te gaan. Een mooi streven, maar hoe ga je verder vanaf een idee? Omar neemt ons mee in de eerste stappen van zijn bedrijf UltraVisie.

  Naar de droom van Omar

  Icoon van een weg naar een point of interestDe realitycheck bij het WCfE


  Het Windesheim Centre for Entrepreneurship (WCfE) ondersteunt studenten bij het opzetten en uitbouwen van een eigen onderneming. De loketfunctie van het WCfE is inmiddels uitgegroeid tot een actieve missie naar buiten toe. De boodschap? Alles draait om een ondernemende houding en zelfvertrouwen. Projectmanager Saskia Kwast en opleidings- en WCfE-manager Frank Sturrus vertellen over hun missie. 

  Naar de check

  medewerkers van het centre for entrepeneurship

  De reis van een ondernemer

  een visuele reis met 5 stappen:
1 de droom met icoon van een diamant met een droomwolkje
2 Tijd voor een realitycheck met icoon van route naar point of interest
3 Klaar voor je start-up? met icoon van een kompas
4 door naar de scale-up met icoon van een raket
5 Je hebt het gemaakt met icoon van een prijsbeker

  Bekijk hier de infographic van de ondernemersreis en zie welke ondersteuning er bij de verschillende stappen wordt geboden.

  Naar de infographic (PDF)

  Een icoon van een kompas

  De start-up van Evita Logtenberg


  Evita Logtenberg mag zich dit jaar de beste studentondernemer van Windesheim noemen. Ze won met haar sportkledingbedrijf Fittastic de Topondernemersbokaal van het Windesheim Centre for Entrepreneurship. Ze vertelt waar ze naartoe wil met haar bedrijf.

  Bekijk de start-up

   

  Mike doet een trucje met een voetbal op een zebrapad

  Een icoon van een kompas

  De start-up van Mike van de Streek


  Hij is te herkennen aan de voetbal die hij altijd in een netje aan zijn rugtas heeft hangen. De 23-jarige Mike van de Streek is student aan de Calo én heeft een eigen bedrijf. Dat bedrijf kun je inhuren om workshops en shows freestylevoetbal te geven. Vandaar die bal. 

  Bekijk de start-up

   

  Ben jij klaar voor de start(-up)?

  Windesheim kan jou helpen, bijvoorbeeld door flexibel te zijn als het gaat om je opleiding óf met hulp van ervaringsdeskundigen.

  Neem contact op met het Windesheim Centre for Entrepeneurship(opent in nieuw tabblad) en informeer naar de mogelijkheden. Neem ook eens een kijkje op de pagina van ZWINC en de pagina over studeren en ondernemen(opent in nieuw tabblad)

  Dit dossier 'klaar voor de start' breiden we de komende weken uit met nieuwe verhalen van jonge ondernemers. Houd hiervoor deze pagina in de gaten. Bekijk ook onze andere dossiers:

  Meer nieuwsdossiers