Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Dromen met een visie

  • 15 mei 2023
Banner image

“Ik heb altijd verhalen gelezen van de grote namen: Steve Jobs, Elon Musk en Bill Gates. Over tien jaar wil ik ook in dat rijtje staan.” Omar Allbwani heeft al jaren een droom: de beste worden op gebied van websites bouwen en daarin mensen zonder kansen de ruimte geven om aan de slag te gaan. Een nobel streven, maar hoe ga je verder vanaf een idee? Omar neemt ons mee in de eerste stappen van zijn bedrijf UltraVisie.

Het idee

“Eigenlijk ben ik al langer bezig met mijn bedrijf,” vertelt Omar. Al van jongs af aan weet hij dan ook dat hij een eigen bedrijf wil. Voordat hij met UltraVisie begon, was hij bezig als verkoper op bol.com. Zijn ouders zijn dat ook niet verbaasd als Omar zijn studie Applicatie- en Mediaontwikkelaar in praktijk wil brengen door websites te bouwen voor klanten. “Ik wil mensen helpen met online zichtbaar worden” zegt Omar, “Online zichtbaar zijn is heel belangrijk als ondernemer nu.” Daarnaast heeft Omar al van jongs af aan de droom om een bekend ICT-er te worden. Daarom volgt hij ook al lang de grote namen binnen de industrie: “Mijn grote voorbeelden zijn Elon Musk, Steve Jobs en Bill Gates. Over tien jaar wil ik in datzelfde rijtje staan.” Een grote droom, maar Omar gaat ervoor! Alle tips en tricks die online gedeeld worden, pakt hij op en neemt hij mee in zijn bedrijf. “Ik ben geïnspireerd door de grote impact die zij op de wereld hebben. Zij hebben daadwerkelijk iets veranderd en daar wil ik ook voor gaan!”

Volgende stap

portretfoto van OmarHoewel Omar al jaren bezig is met UltraVisie, is het pas sinds kort dat het meer de kant op gaat waar hij heen wil. “Ik wil geen nee zeggen tegen kansen, dus ik zeg overal nu nog ja tegen,” vertelt hij, “maar ik moet me uiteindelijk wel gaan specialiseren. Ik kan niet in alles tegelijkertijd me blijven verdiepen. De ontwikkeling gaat daarvoor te snel.” Hij is nog zoekende naar zijn specialisatie. Het Windesheim Centre for Entrepreneurship(opent in nieuw tabblad) komt vanaf hier in beeld. Vanuit de filosofie geen kansen te laten liggen, besluit Omar daar langs te gaan voor advies. Hij wil graag groter groeien, maar hoe je groter wordt, weet hij niet. “Ze stelden daar vooral veel kritische vragen. Vanuit daar kon ik weer verder.” zegt Omar. Inmiddels heeft hij een mooi klantenbestand opgebouwd, maar dat vraagt veel van hem en zijn studietijd. Het combineren van de studie met zijn eigen onderneming wordt steeds moeilijker. “De stap hierna is iemand in dienst nemen die me kan helpen. In de kern ben ik in de eerste plaats een ondernemer en in de tweede plaats een ICT’er. De twee taken bij elkaar op is eigenlijk te veel. Het zou top zijn als ik me kan focussen op de klanten en de ander op het bouwen van de websites.”

Mensen helpen

Naast zijn klanten, heeft Omar zichzelf ten doel gesteld om meer mensen te helpen. “Mijn familie is gevlucht uit Syrië. Ik heb hier heel veel mooie kansen gekregen die ik anderen ook gun.” Daarom wil de jonge ondernemer graag mensen in dienst nemen die weinig mogelijkheden krijgen. In het bijzonder wil Omar zich inzetten voor vluchtelingen. Hij heeft nu een keer eerder samengewerkt met een Syriër die oorlogsgebied is ontvlucht. Omar bood hem de kennis die hij heeft opgedaan in Nederland en zo is de werknemer aan de slag gegaan. Een mooie samenwerking! “Ik wil dat mijn bedrijf staat voor kwaliteit. Om kwaliteit te kunnen bieden, is het belangrijk dat mensen die hier komen te werken, volledig op de hoogte zijn van wat er speelt.” Omar wil mensen opleiden in de ICT zodat ze vanuit UltraVisie verder komen: zo komt niet alleen het bedrijf en de klant verder, maar ook de werknemers. “Ik wil investeren in mensen. Net zoals Elon Musk, Bill Gates en Steve Jobs wil ik een impact maken. Ik wil de wereld verbeteren.”

De reis van een ondernemer

Omar staat aan het begin zijn reis als ondernemer.

een visuele reis met 5 stappen:1 de droom met icoon van een diamant met een droomwolkje2 Tijd voor een realitycheck met icoon van route naar point of interest3 Klaar voor je start-up? met icoon van een kompas4 door naar de scale-up met icoon van een raket5 Je hebt het gemaakt met icoon van een prijsbeker

 

Bekijk hier de infographic van de ondernemersreis en welke ondersteuning er wordt geboden.

Naar de infographic (PDF) 

Ben jij klaar voor de start(-up?)

In de serie 'klaar voor de start(-up)' volgen we jonge ondernemers in elke fase van het ondernemerschap. Je ziet hoe Windesheim ondersteuning biedt bij de kick-start van deze nieuwe bedrijven.

Teaser image

'Ondernemen heeft alles te maken met vertrouwen in jezelf'

16 mei 2023
Teaser image

Hoe de bal ging rollen voor studentondernemer Mike van de Streek

16 mei 2023

Delen via:

Vragen over dit nieuwsbericht?

Stel ze aan de Newsroom via newsroom@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad)

Laatste nieuws

Teaser image

Zeer hoge studenttevredenheid bij hogeschool Windesheim

28 mei 2024
Teaser image

Robotiseren is mensenwerk

28 mei 2024
Teaser image

Flevoland Monitor 2024: krapte vraagt om keuzes in de regio

25 april 2024
Teaser image

‘Sterk aan het Werk’ wint Bridge of Fame Award

25 april 2024
Teaser image

14 miljard aan potentie voor mkb beschikbaar

23 april 2024