Vrouw met rood haar die moet lachen

Educatie

Zijn er veranderingen binnen je organisatie en team en ontbreken er kwaliteiten en competenties? Samen met jou kijken we hoe we de aanwezige competenties kunnen versterken en stippelen we een traject op maat uit.

Je bent bij ons aan het goede adres voor taalonderwijs, reken-wiskundeonderwijs, managementopleidingen, schoolontwikkeling, vakbekwaamheid en pedagogisch-didactische vaardigheden.

Bekijk ook ons vaste opleidingsaanbod van cursussen en trainingen

Ons aanbod

Onze trainingen, coaching en cursussen op maat richten zich op een specifiek gebied van de ontwikkeling van jouw schoolorganisatie. Zijn er mogelijk veranderingen binnen je organisatie en team en ontbreken er kwaliteiten en competenties? Samen met jou kijken we hoe we de aanwezige competenties kunnen versterken en stippelen we een traject uit. Geheel op maat, waarbij jij de regie houdt. Het eindresultaat levert een aanpak op die écht werkt, omdat hij op jouw situatie is toegespitst.

Voor wie

Wij bieden deze maatwerktrajecten voor instellingen in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs, de beroeps- en volwasseneneducatie of het speciaal onderwijs. Met organisatieadvies, trainingen, cursussen en procesbegeleiding op maat ondersteunen wij managers, (school-)organisaties en (docenten-)teams. Daarbij kijken we naar de ontwikkelingsmogelijkheden van de schoolorganisatie en het team, maar ook naar die van de individuele medewerker. De activiteiten richten zich op leerprocessen, leerinhouden, school- en organisatieontwikkeling en coaching.

Kop en staart aan traject

Een maatwerktraject begint altijd met een oriënterend gesprek. Hierin analyseren we zorgvuldig jouw scholingsvraag. Vanuit een mensgerichte aanpak kijken we naar de doelen die jij voor ogen hebt en naar de aanwezige competenties binnen uw team om dit te kunnen realiseren. Samen met jou zetten we onderwijsvernieuwingen in gang, begeleiden we dit proces, motiveren en inspireren wij jouw team en zorgen we voor een goede implementatie. Het resultaat is blijvend en werkbaar.

Jouw doel voor ogen

Onze ervaren consultants en adviseurs zijn betrokken bij de doelstelling van je organisatie. Met een duidelijke visie op onderwijs en didactiek richten zij zich op jouw doel. Door hun organisatie-sensitiviteit, analytisch vermogen en betrokkenheid geven zij op een integere manier je doelstelling samen met jou vorm. Op een creatieve manier zoeken zij naar praktische oplossingen en weten ze waar het inhoudelijk om draait.

Waar en wanneer?

De planning van de maatwerktrajecten vindt plaats in overleg met jou. Zo kun je het programma afstemmen op je eigen onderwijsorganisatie. De cursussen en trainingen vinden plaats op Windesheim, bij jou of op een geschikte externe locatie.

Nieuw: Serious Play: 'Bouw' je team

Iedereen werkt binnen een team en maakt deel uit van een team. In deze workshop ga je als team aan de slag. Ideaal voor als je samen in een project gaat werken of samen teamdoelen moet realiseren hebt. Tijdens de workshop maak jij letterlijk een bouwwerk! Aan de hand van de bouwsels worden verhalen gedeeld en leer je elkaars krachten kennen. Niet geheel onbelangrijk binnen teams. Deze krachten zijn te koppelen aan competenties. Door te weten wie over welke competenties beschikt kan de transfer naar de eigen werksituatie gemaakt worden. De workshop stimuleert creatief denken en zorgt dat iedereen zijn bijdrage levert. 

Duur: 3 uur
Locatie: Windesheim of incompany
Aantal: opgave per team (4 - 12 personen)
Doelstelling: op een leuke wijze talenten binnen een team ontdekken en op positieve wijze benutten

Contact

Wij helpen je graag verder. Neem contact op met onze accountmanager Emile Schütte:

Telefoon: (088) 469 79 38
E-mail: ega.schutte@windesheim.nl