Studenten die naar elkaar kijken

Lerarenopleiding Duits via afstandsleren

Afstandsleren

Übung macht den Meister. Wil jij leerlingen enthousiasmeren voor de Duitse taal en cultuur? Word dan leraar Duits en leer online en ‘op afstand'.

In het kort

Als leraar Duits in spe ontwikkel je stap voor stap jouw mondelinge en schriftelijke taalvaardigheid. Je gaat aan de slag met taalkunde, cultuur en literatuur. Samen met andere deelnemers aan de opleiding leer je lesgeven en loop je ieder jaar stage op een school in het voortgezet onderwijs. 

Lees meer over de opleiding

Meer dan zelfstudie

Je studeert volgens een vast tempo en rooster. Daarbij werk je regelmatig online samen met medestudenten en maak je met elkaar opdrachten die op tijd klaar moeten zijn. Deze deadlines zijn belangrijk want we willen dat iedereen actief en op tijd opdrachten maakt en deelneemt aan discussies. Je leert van en met elkaar. Er is een beperkt aantal momenten waarop je klassikaal les hebt.

Lees meer over deze studievorm

Online leeromgeving

Je studeert in een innovatieve en overzichtelijke online leeromgeving. Voordeel van deze manier van studeren is dat je zelf momenten in de week bepaalt waarop je studeert.

Lees meer over de online leeromgeving

Studiebegeleiding

De docent geeft groepsgewijze begeleiding. Hij stuurt dan op het studietempo en begeleidt de groep bij het uitvoeren van online opdrachten via een discussieforum. Als je werkt in een van de zelfstudiemodules, kun je aan de docent vragen stellen via het discussieforum van deze module.

Lees meer over de studiebegeleiding