Groepje studenten buiten

Starten met je studie

Ga jij binnenkort beginnen met een studie bij Windesheim? We hebben hieronder alvast een aantal algemene zaken voor jou op een rij gezet.

24 t/m 26 augustus 2020: Introductieweek (de Bruisweek)

Noteer deze datum alvast in je agenda, want je studentenleven begint al op 24 augustus. Dan is namelijk de HBO Bruisweek, dé introductieweek voor studerend Zwolle. En daarmee de ideale manier om je opleiding, de stad, de studentenverenigingen en je studiegenoten op een leuke manier te leren kennen. Als eerstejaarsstudent ga je met je klas drie dagen lang op pad. Je mentoren (ouderejaars van je opleiding) laten je alvast proeven van het studentenleven en wat Zwolle, jouw school en Buro Ruis te bieden hebben. Op deze manier zorg jij voor een ultieme start van je studie! Bekijk op YouTube onze Bruisweken-videos

InschrijvingStudenten in X Gebouw

Jouw studie start met het inschrijven van de gekozen opleiding. Bij de Studentenadministratie kun je terecht voor vragen hierover en bijvoorbeeld over het collegegeld en je collegekaart. Contactgegevens, zoals je correspondentie- en e-mailadres, geef je door via Studielink.

Collegekaart

Om onderwijs te volgen en tentamens af te leggen heb je een collegekaart nodig. De Studentenadministratie maakt je collegekaart aan en stuurt deze per post naar je toe nadat je volledig bent ingeschreven. De Studentenadministratie moet hiervoor wel je digitale pasfoto hebben. Let op: de eerste collegekaarten voor het nieuwe jaar worden eind augustus verzonden. Dat kan alleen als je vóór 15 augustus aan alle inschrijvingsvoorwaarden hebt voldaan.

Vragen: studentenadministratie@windesheim.nl.

Roosters

Je krijgt van je opleiding zo snel mogelijk te horen wat jouw rooster is. Via Sharenet kun je je rooster ophalen. Als het goed krijg je van ons inloggegevens zodat je kunt inloggen op Sharenet. Je inlog bestaat uit je studentnummer met een S ervoor + een wachtwoord dat je zelf mag bedenken.

Nog geen wachtwoord aangemaakt voor Sharenet? Of ben je 'm vergeten? Check: https://password.windesheim.nl 

Aan welke eisen moet een laptop voldoen op Windesheim?

Wanneer je een nieuwe notebook aanschaft en deze meerdere jaren wilt gebruiken, raden we je aan minstens de aanbevolen specificaties aan te houden. Als je zware grafische toepassingen als Autocad, Archicad en Solidworks gaat gebruiken, raden wij met klem aan een laptop te kopen met een niet-geïntegreerde grafische processor (Nvidia Quadro Mobile of AMD FirePro Mobility). Check bij de softwaremaker de hardware-eisen voordat je opleiding specifieke software aanschaft. 

Twijfel je? Dan kun je ook contact opnemen met de opleiding. 

Bekijk de laptopeisen

Specificaties Minimaal Aanbevolen Power users
Processor Intel Core i3 /AMD A4 Intel Core i5 /AMD A6-A8 Intel Core i7 /AMD A8-A10
Grafisch 1366 * 768 1920 * 1080
1920 * 1080
Geheugen (RAM) 4 GB 4 - 8 GB 8 - 16 GB
Harddisk (opslag) 250 GB ≥ 250 GB. Eventueel SSD
≥ 250 GB SSD
Besturingssysteem Windows 8.1 / 10 / MAC OSX 10.12 Sierra
Windows 8.1 64 bit / 10 64 bit/ MAC OSX 10.13 High Sierra
Windows 8.1 64 bit / 10 64 bit / MAC OSX 10.13 High Sierra
Accuduur 2 uur 2 uur
2 uur
Draadloos Wireless N Wireless N in de 5Ghz band Wireless N in de 5Ghz band

Korting op studiematerialen

Het verschilt per opleiding welke studieboeken en -materialen je nodig hebt. Vaak kun je als student profiteren van aantrekkelijke kortingen.

Bekijk van welke kortingen jij gebruik kunt maken  

De Campus

Student aan het fitnessen bij On Campus

 In Zwolle zitten alle gebouwen en faciliteiten op een plek: de Campus.  
Ga naar de plattegrond van de Campus

Sporten

Je kunt op de Windesheim Campus ook lekker sporten! Fitness, zwemmen, klimmen, kickboksen: alles kan! Als student kan je al vanaf €105 een jaar lang sporten bij On Campus.

Meer weten?
Bekijk de website van On Campus

Er zijn verschillende wegen die naar de Campus leiden.

Op de fiets

Kom je op de fiets naar de Campus, dan zijn er diverse fietshokken om je fiets te parkeren. Parkeer je buiten de fietshokken, of staat je fiets al geruime tijd (langer dan 14 dagen aaneengesloten) ongebruikt in de stalling staat, dan riskeer je verwijdering van je fiets. Kosten voor het terugkrijgen van je fiets zijn voor eigen rekening.

Met de auto

Op de Campus is een beperkt aantal parkeerplaatsen voor auto’s beschikbaar. Je betaalt twee euro per dag, ongeacht de duur van het parkeren. Het eerste half uur is gratis. Op de plattegrond van de Campus zie je waar alle parkeerplaatsen voor auto’s zijn en waar de betaalautomaten staan voor het betalen van een parkeerkaartje.

Looproute vanaf het station

Neem uitgang Zuid van het NS-station. Steek de weg schuin over naar het plein. Steek het plein over en ga rechtsaf langs het water (Koggelaan). Ga vervolgens links het bruggetje over (Lünenstraat). Steek daarna het kruispunt over en loop onder het viaduct door. Ga aan het einde van het fietspad rechtsaf naar de Campus. Vanaf het station is het circa 15 minuten lopen. 

Zwolle, studiestad!

Leuk dat je in Zwolle komt studeren! Deze mooie studiestad heeft jou, als student, veel te bieden!

Meer over Zwolle studiestad