Studenten in de zon in gesprek voor X

Starten met je studie

Ga jij binnenkort beginnen met een studie bij Windesheim? We hebben hieronder alvast een aantal algemene zaken voor jou op een rij gezet.

InschrijvingStudenten Windesheim voor het T-gebouw

Jouw studie start met het inschrijven van de gekozen opleiding. Bij de Gemeenschappelijke Studentenadministratie (GSA) kun je terecht voor vragen hierover en bijvoorbeeld over het collegegeld en je collegekaart. Contactgegevens, zoals je correspondentie- en e-mailadres, geef je door via Studielink.

Collegekaart

Om onderwijs te volgen en tentamens af te leggen heb je een collegekaart nodig. De GSA maakt je collegekaart aan en stuurt deze per post naar je toe nadat je volledig bent ingeschreven. De GSA moet hiervoor wel je digitale pasfoto hebben. Let op: de eerste collegekaarten voor het nieuwe jaar worden eind augustus verzonden. Dat kan alleen als je vóór 15 augustus aan alle inschrijvingsvoorwaarden hebt voldaan.  

Roosters

Je krijgt van je opleiding zo snel mogelijk te horen wat jouw rooster is. Bij veel opleidingen laten is dat te lezen via de opleidingscommunity op het intranet: Sharenet. Om deze informatie te bekijken moet je zijn ingelogd op Sharenet. Van Windesheim heb je - na je aanmelding - een inlog gekregen. Deze bestaat uit je studentnummer met een S ervoor, dit is de gebruikersnaamen, en een door jou gekozen wachtwoord. Heb je nog geen wachtwoord aangemaakt? Of ben je je wachtwoord vergeten? Ga dan naar https://password.windesheim.nl om er eentje aan te maken.

Korting op studiematerialen

Het verschilt per opleiding welke studieboeken en -materialen je nodig hebt. Vaak kun je als student profiteren van aantrekkelijke kortingen. Student aan het fitnessen bij On Campus

Bekijk van welke kortingen jij gebruik kunt maken

De Campus

In Zwolle zitten alle gebouwen en faciliteiten op een plek: de Campus. 

Ga naar de plattegrond van de Campus

Er zijn verschillende wegen die naar de Campus leiden.

Op de fiets

Kom je op de fiets naar de Campus, dan zijn er diverse fietshokken om je fiets te parkeren. Parkeer je buiten de fietshokken, of staat je fiets al geruime tijd (langer dan 14 dagen aaneengesloten) ongebruikt in de stalling staat, dan riskeer je verwijdering van je fiets. Kosten voor het terugkrijgen van je fiets zijn voor eigen rekening.

Met de auto

Op de Campus is een beperkt aantal parkeerplaatsen voor auto’s beschikbaar. Je betaalt twee euro per dag, ongeacht de duur van het parkeren. Het eerste half uur is gratis. Op de plattegrond van de Campus zie je waar alle parkeerplaatsen voor auto’s zijn en waar de betaalautomaten staan voor het betalen van een parkeerkaartje.

Looproute vanaf het station

Neem uitgang Zuid van het NS-station. Steek de weg schuin over naar het plein. Steek het plein over en ga rechtsaf langs het water (Koggelaan). Ga vervolgens links het bruggetje over (Lünenstraat). Steek daarna het kruispunt over en loop onder het viaduct door. Ga aan het einde van het fietspad rechtsaf naar de Campus. Vanaf het station is het circa 15 minuten lopen.

Nog meer Campusinfo 

Zwolle, studiestad!

Leuk dat je in Zwolle komt studeren! Deze mooie studiestad heeft jou, als student, veel te bieden!

Meer over Zwolle studiestad