Social Work

Praktische informatie

Lees alles over de kosten, inschrijven en over de introductie. Ontdek of de opleiding iets voor je is. Wij bieden activiteiten en tools die die je daar bij kunnen helpen.

Inschrijven

Is onze nieuwe hbo-bachelor Social Work iets voor jou? Schrijf je dan in vóór 1 mei in voor deze opleiding. Als je je op tijd inschrijft, hebben wij de ruimte om jouw start goed voor te bereiden. Je kunt bijvoorbeeld meedoen aan een Matchingsdag waar je al toekomstige studiegenoten ontmoet.

Je kunt je hier inschrijven

Studiekosten

Je betaalt elk studiejaar collegegeld. Start je voor het eerst met een bachelor- of AD-studie, dan betaal je in het eerste studiejaar de helft.

Lees meer over de kosten

Studievoorlichting

Op onze open dag krijg je een beeld over de opleiding als geheel, maak je kennis met de drie keuzeprofielen en kun je zien wat we nog meer in huis hebben aan specialisaties. Tijdens Meelopen of een Matchingsdag kun je je nog meer verdiepen in Social Work. Kom je langs?

Lees meer over onze studievoorlichtingsactiviteiten

Toelating

Je bent toelaatbaar met een havo- of vwo-diploma, ongeacht je profielkeuze. Ook met een mbo-diploma niveau 4 kun je je inschrijven. Je moet dan wel een volledig diploma hebben, afzonderlijke certificaten zijn niet voldoende.

Lees meer over de toelating

Begeleiding

Studeren met een functiebeperking

Heb je extra begeleiding nodig vanwege bijvoorbeeld dyslexie, AD(H)D of autisme? Op Windesheim zijn voorzieningen aanwezig voor studenten met een functiebeperking. Meld het op tijd, dan voorkom je onnodige vertraging of uitval. Lees meer.

Studeren en ondernemen

Je kunt studeren en ondernemen combineren. Maar hoe pak je dat goed aan? Windesheim helpt je graag! Zo zijn er verschillende minors, maar we organiseren ook activiteiten en bieden faciliteiten als de WINcubatoreen speciale ruimte voor studentondernemers in gebouw X. Lees meer.

Studentbegeleiding

We gaan er vanuit dat je er zelf alles aan doet om je studiepunten te behalen. Maar heb je behoefte aan wat extra hulp, dan kan Windesheim je op verschillende manieren helpen. Kom meer te weten over Studentbegeleiding.

Topsport

Topsporters zijn van harte welkom op Windesheim! Met onze topsportregeling kun je jouw studie goed combineren met sporten. Hoe dat precies werkt? Lees het hier.

Social Work in deeltijd

Heb je een betaalde of onbetaalde werkplek in het werkveld van de opleiding? Kun je op je eigen werkplek praktijkopdrachten uitvoeren om zo een aantal leerdoelen te behalen? Kies dan voor de deeltijd hbo-opleiding Social Work. Bij deze flexibele deeltijdopleiding bepaal je zelf welke leeractiviteiten je inzet en voor welke vorm van toetsing je kiest. Zo heb je zelf de regie over je opleidingstraject en sluiten wij aan bij de wensen van de arbeidsmarkt.

Lees meer over de deeltijdopleiding Social Work

Je kunt ook naar Almere

De opleiding Social Work kun je ook volgen bij Windesheim Flevoland in Almere. Let op: er kan verschil zitten in de manier waarop de opleiding daar wordt aangeboden.

Lees meer over de opleiding Social Work bij Windesheim Flevoland 

Tweejarige AD Sociaal Werk in de Zorg

Heb je een relevante betaalde of onbetaalde praktijkomgeving van 2 à 3 dagen in de week, die je kunt inzetten als leerwerkplek? Dan kun je ook kiezen voor de Associate degree Sociaal Werk in de Zorg in deeltijd. Net als bij de deeltijd hbo-opleiding Social Work is deze opleiding flexibel en modulair opgebouwd. De AD Sociaal Werk in de Zorg kun je nu ook in voltijd volgen.

Lees meer over de AD-opleiding Sociaal Werk in de Zorg deeltijd

Lees meer over de AD-opleiding Sociaal Werk in de Zorg voltijd