Onderzoeksthema Strategisch Ondernemerschap

Michiel Steeman

lector Supply Chain Finance

Contactpersoon

088 - 469 79 85
ma.steeman@windesheim.nl

Onderzoeksgebied

Onderzoeksthema    Strategisch Ondernemerschap     
Lectoraat Supply Chain Finance   

Drs. Michiel Steeman
Publicaties
  1. The Power of Supply Chain Finance 31 oktober 2014

    Publicatie bij de lectorale rede bij aanvaarding van het Lectoraat Supply Chain Finance aan de Christelijke Hogeschool Windesheim door Michiel Steeman op 31 oktober 2014.

Onderzoeksfocus

Steeman richt zich met zijn onderzoeken met name op ketenfinanciering (supply chain finance). Welke rol hebben grote bedrijven in de organisatie van de financiële keten, welke oplossingen dienen hiervoor te worden ontwikkeld en op welke manier kunnen MKB ondernemingen hiervan profiteren.

website Michiel Steeman

Onderzoekservaring

Steeman is de projectleider van een researchconsortium SCF 2.0 waarin bedrijven als Philips, Heineken, ASML, DHL maar ook universiteiten als TU Eindhoven en Nyenrode in participeren. Dit is een driejarig onderzoeksproject met ondersteuning van Dinalog. Tevens is hij de grondlegger en voorzitter van de Supply Chain Finance Community met als doel om wereldwijd de researchactiviteiten op het gebied van Supply Chain Finance bij elkaar te brengen. 

Hij heeft The Cool Connection ontwikkeld, een business simulatie ontwikkeld met het doel om professionals inzicht te geven en te trainen rondom de fysieke en financiële keten.

www.scfcommunity.org

www.thecoolconnection.org

 

Opleiding

In 1999 studeerde Steeman af in Financiële Economie aan de Erasmus Universiteit in Amsterdam.