Dr. ir. Albert ten Busschen

Associate lector Kunststoftechnologie

Contactpersoon

088 - 469 8541
a.ten.busschen@windesheim.nl

Onderzoeksgebied

Onderzoeksthema Technologie   
Lectoraat Kunststoftechnologie

Albert ten Busschen

Onderzoekservaring

Albert ten Busschen heeft promotieonderzoek gedaan naar de mechanische eigenschappen van composieten, zowel met theoretische modellen als door middel van experimenten. Van 1992 tot 2000 was hij leider van het toepassingslaboratorium van PPG Fiber Glass, waar glasvezel als versterking van kunststoffen werden onderzocht op verwerkbaarheid en eindeigenschappen. Van 2000 tot 2004 was Albert hoofd van de afdeling Houtproducten voor de Bouw van SHR Hout Research, waar diverse houtproducten worden onderzocht en getest op duurzaamheid, verbindingen en sterkte. Van 2005 tot 2015 was hij technisch directeur van Poly Products. Vanuit die functie coördineerde en deed Albert toegepast onderzoek op het gebied van produceerbaarheid en eindeigenschappen van composietproducten.

Onderzoeksfocus

Albert ten Busschen is gespecialiseerd in onderzoek op het gebied van ontwerp, constructie en vervaardiging van kunststofcomposiet-producten.

Opleiding

Albert ten Busschen heeft Werktuigbouwkunde gestudeerd aan de Technische Universiteit Delft, waar hij tevens is gepromoveerd in composietmechanica. Verder heeft hij alle modules van de TOP-opleiding Polymeertechnologie (Eindhoven) gevolgd en behaald.