Vrouw die je aankijkt

Afstandsleren

Ben je gedisciplineerd en past zelfstandig leren in een online omgeving bij je? Denk eens aan afstandsleren.

Expert in afstandsleren

Leren op afstand vergt discipline. Je krijgt begeleiding van docenten, maar je moet ook veel zelf oppakken. Je bent immers niet op Windesheim aanwezig. Toch is leren op afstand een uitkomst voor velen. En wij hebben inmiddels al veel expertise opgebouwd in leren op afstand. Dit kent daarom bij ons ook veel voordelen, die we voor je op een rijtje hebben gezet:

Vast studietempo

Je kunt zelf, vanuit huis je theoretische kennis opbouwen via online ondersteuning. Praktijkervaring doe je op via stages in het werkveld. Afstandsleren is een manier van studeren die bij gedisciplineerde mensen past die zelfstandig kunnen werken. Je studeert thuis, maar het is niet vrijblijvend. Er is sprake van een vast studietempo waarbij een studierooster en deadlines het ritme aangeven. Dit is van belang omdat het al een uitdaging is om de studie binnen de (nominale) vier jaar te kunnen afronden. Een vast studierooster helpt om structuur aan te brengen en draagt volgens ons bij aan het vergroten van je studiesucces.

Thuis maar niet alleen

Je werkt weliswaar thuis, maar je staat er zeker niet alleen voor. Je werkt met een digitale leeromgeving, een handig hulpmiddel waarmee je kunt samenwerken met je medestudenten, ervaringen kunt uitwisselen en kennis kunt delen. Studeren doe je immers niet alleen. Daarom is er ook ruime aandacht voor begeleiding: docenten onderhouden het contact en reageren zo snel mogelijk op je vragen.  

Online interactie

Bij ongeveer de helft van de modulen werk je vanuit het concept samenwerkend leren. Dit betekent dat de gezamenlijke opdrachten verplicht zijn en dat ze binnen de deadline afgerond moeten worden. Zowel het volgen van de modulen, als de begeleiding door de docenten gebeurt groepsgewijs. Het afstandsleren volgens dit internationaal beproefde onderwijsmodel vormt een waardevolle aanvulling op het huidige voltijd- en deeltijdaanbod. De methodiek heeft zich inmiddels succesvol bewezen, vanuit de kennis en ervaring die is opgedaan bij de master Educational Needs van Windesheim.

Naar alle opleidingen via Afstandsleren