Man die naar je lacht

Studentbegeleiding

Bij het vinden van de juiste balans tussen je gekozen studie, je werk en je privéleven kunnen onze studentbegeleiders en docenten je helpen, als je dat nodig hebt.

Studeren doe je niet alleen. Je deelt de opgedane kennis met je collega’s, zodat je de theorie in de praktijk brengt. Je deelt ook veel met je medestudenten en je docenten. We leren van én met elkaar.

Intervisie en reflectie

Tijdens de opleiding of cursus maak je deel uit van een (stam)groep waarin je van gedachten wisselt met een ervaren begeleider en een vaste groep medestudenten. Je stelt een Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP) op. En samen met je studieloopbaandocent stel je een persoonlijk plan op waarin je jouw doelen beschrijft.

Deze plannen helpen je om antwoord te vinden op vragen als:
• Wat kan ik?
• Wat wil ik?
• Wat heb ik nodig?

Het geeft je inzicht in je eigen kwaliteiten en groeimogelijkheden en helpt je bij het kiezen van je studieroute. 

Studie, werk en privé

Het combineren van je werk- en privéleven met een HBO-studie kan wennen zijn. Je studieloopbaandocent begeleid je met het leren studeren. Ook helpt hij met het vinden van de juiste extra hulp, mocht dat nodig zijn.  

Wil je meer begeleiding?

Het kan zijn dat je naast de begeleiding tijdens de studie op zoek bent naar meer persoonlijke begeleiding. Dat kan, want we hebben je meer te bieden als het gaat om studentbegeleiding:

Loopbaancoaches

Ben je op zoek naar nieuwe uitdagingen in je loopbaan? Zit je in je huidige werk niet meer op je plek? Overweeg je om een opleiding of cursus te volgen die je nieuwe perspectieven kan bieden? Twijfel je over de weg die je wilt inslaan? Dan is een gesprek met een onafhankelijke loopbaancoach aan te bevelen. Loopbaancoaching is individueel en varieert van een enkel gesprek tot de mogelijkheid van een geheel begeleidingstraject. In een traject zoeken we naar antwoorden op vragen als: Wat wil ik nu echt in mijn loopbaan? Wat zijn mijn sterke en zwakke kanten? Welke opleidingen passen bij mij? Kan ik een hbo-opleiding aan?

Taalondersteuning anderstaligen

Is Nederlands niet je moedertaal en ervaar je daardoor problemen met studeren? Je kunt dan gebruik maken extra taal- en studiebegeleiding. We hebben daarnaast speciale begeleiding voor vluchtelingstudenten. Lees meer over Taalondersteuning anderstaligen

Studentenpsychologen

Heb je persoonlijke problemen? En heeft dit effect op je studie? Dan kun je terecht bij een van de studentenpsychologen. Je krijgt een intakegesprek met een van onze studentenpsychologen. Na de intake wordt een behandelvoorstel gemaakt. De studentenpsychologen zijn gebonden aan de beroepscode van het Nederlands Instituut van Psychologen en hebben een beroepsgeheim.

Studentendecanen

Op Windesheim zijn er studentdecanen. Je kunt bij een decaan terecht voor relevante aspecten die van invloed zijn op je studievoortgang, zoals studiefinanciering, studie- of beroepskeuze, studieloopbaanbegeleiding, doorstuderen aan de universiteit na de propedeuse of met een hbo-diploma, in- en uitschrijven van je studie, bindend studieadvies, aanpassing van onderwijs voor chronisch zieke en gehandicapte studenten en de 21+-toets.

Vertrouwenspersonen

Vertrouwenspersonen staan voor je klaar als je te maken krijgt met ongewenst gedrag. Zij ondersteunen je wanneer je te maken krijgt met ongewenste omgangsvormen. De vertrouwenspersoon biedt hulp en ondersteuning. Zij adviseren over de wijze waarop ongewenste gedragingen kunnen worden gestopt. Zij helpen je dit bespreekbaar te maken en begeleiden je bij het indienen van een officiële klacht.

Studentenpastoraat

Heb je vragen over het gebied van geloof en zingeving? Dan kun je voor een individueel gesprek terecht bij de studentpastor. Ook organiseert het studentpastoraat regelmatig groepsgesprekken over bepaalde thema’s. Het studentpastoraat is er voor iedereen, ongeacht kerkelijke of levensbeschouwelijke achtergrond en betrokkenheid. Je bent van harte welkom.

Vragen en aanmelden

Voor informatie, tarieven en om je aan te melden voor een gratis intakegesprek kun je contact opnemen met het Windesheim Informatiecentrum via het contactformulier of 0900 - 88 99.

Registratie

De loopbaancoaches van het Studiesuccescentrum van Windesheim zijn erkende loopbaanprofessionals.