Industriële Automatisering en Robotica

Industriële Automatisering en Robotica (2-jarige Associate degree)

Deeltijd

Wil jij geautomatiseerde en/of gerobotiseerde (productie)processen kunnen inrichten, opstarten en onderhouden? Kies dan voor de tweejarige Associate degree Industriële Automatisering en Robotica.

In het kort

Na de tweejarige Associate degree Industriële Automatisering en Robotica kun je machines plaatsen, in bedrijf stellen, onderhouden en programmeren. Ook leer je hoe je een subsysteem van een machine ontwerpt, realiseert en integreert.

Lees meer over de inhoud

Wat is een Associate degree?

Een Ad-opleiding is vrij nieuw. Het is een tweejarig hbo-programma waar je, als je slaagt, een officieel erkende graad voor ontvangt: de Associate degree. Na je afstuderen kun je doorstromen naar een andere hbo-opleiding. 

Lees meer over de Associate degree

Groeiende vraag

Steeds meer bedrijven (gaan) werken met geautomatiseerde systemen, waardoor er een groeiende behoefte is aan medewerkers in de industriële automatisering en robotica. Door deze opleiding te volgen heb jij de vaardigheden, kennis en vaardigheden om bij die bedrijven te werken.

Na de opleiding

Lestijden en studielast

Je hebt les op donderdagmiddag en -avond. De studielast bedraagt gemiddeld zo’n 20-24 uur per week (contacturen en zelfstudie). Naast de lesdag van 8 uur, besteed je 12-16 uur aan opdrachten op de werkplek. De werkelijke studielast is afhankelijk van gevolgde vooropleiding(en) en relevante werkervaring.

Lees meer over lestijden en studielast