Drie studenten die door een loopbrug lopen

Studiesucces

Haal het beste uit jezelf. Wij leggen de lat bewust hoog om je een goede start op de arbeidsmarkt te geven.

We willen je een opleiding bieden van een bovengemiddelde kwaliteit: uitstekend en uitdagend. We willen dat je het beste uit jezelf haalt en je talenten zo goed mogelijk ontplooit. Daarbij kun je je opleiding deels een eigen kleur geven door je keuze van minors. En voor wie wat meer kan en wil bieden we:

  • honours trajecten Studenten achter de laptop
  • internationale projecten
  • vele andere uitdagingen

Honours Programma voor talentvolle studenten

Wil jij meer halen uit je studie, dan zijn de Honours Programma's misschien iets voor jou. Dit zijn uitdagende leertrajecten voor goede en gemotiveerde studenten die je náást je opleiding doet. Je werkt samen met studenten van heel Windesheim aan een thema rondom sociale innovatie, nieuwe steden of techniek en samenleving. Voorwaarde voor deelname aan het Honours Programma is dat je in een jaar je propedeuse haalt. Als je het programma haalt, krijg je een vermelding op je diplomasupplement. Dit alles vergroot je kansen op een mooie (internationale) stage, afstudeeropdracht en carrière.

Harmen volgde het Honours Programme Social Innovation. Nieuwsgierig naar zijn ervaringen? Bekijk dan het filmpje.

Lees meer over Windesheim Honours

De schouders eronder!

Van jou vragen we inzet. Vanaf het eerste begin: de schouders eronder. Studeren in het hbo kost tijd en inspanning. En aan het eind van je eerste jaar moet je minstens 54 van de 60 studiepunten hebben. Een vereiste om mee te kunnen doen aan het Honours Programme is dat je in één jaar je propedeuse haalt. De bal ligt bij jou!

Intensieve persoonlijke coaching

Je bent zelf verantwoordelijk om ‘eruit te halen wat erin zit’ en je studiepunten te behalen. Maar wie gemotiveerd is, ondersteunen we graag. Onder meer met intensieve persoonlijke coaching op je studievoortgang. We houden je, zeker het eerste jaar, behoorlijk goed in het oog en signaleren samen of je op de juiste plek zit en of je wel op koers ligt. Zo werken we samen aan jouw studiesucces.

Goed begin is het halve werk

Onze ervaring: haal je het eerste jaar, dan lukt de rest ook wel en heb je na vier jaar een waardevol hbo-diploma op zak.