Studenten voor een bord met plakbriefjes

Studentbegeleiding

Bij Windesheim ben je zelf verantwoordelijk om ‘eruit te halen wat erin zit’ en je studiepunten te behalen. Maar wie gemotiveerd is, ondersteunen we graag. Onder meer met intensieve persoonlijke coaching op je studievoortgang. We houden je, zeker het eerste jaar, behoorlijk goed in het oog en signaleren samen of je op de juiste plek zit en of je wel op koers ligt. Zo werken we samen aan jouw studiesucces.

Als je bij ons studeert dan bepaal je voor een groot deel zelf wat je wilt leren en hoe je dat wilt doen. Je ontdekt wat je graag wilt, wat je al kunt en wat je nog moet leren. Maar je staat er niet alleen voor. Je bent in goede handen bij je studentbegeleider. Dit is je eerste aanspreekpunt: de studentbegeleider coacht je, bewaakt met jou je studievoortgang en helpt je bij het kiezen van leer- en stageactiviteiten. Daarnaast kunnen onze deskundigen van het Studiesuccescentrum je begeleiden als je specifieke behoefte aan ondersteuning  hebt, bijvoorbeeld op het gebied van studeren met een functiebeperking, psychische problematiek of taalondersteuning. Omdat we weten hoe fijn het is om met een medestudent te sparren over waar je tegen aan loopt, hebben we ook studentcoaches die je verder kunnen helpen als je ergens mee zit.  

Is Nederlands niet je moedertaal?

Je kunt dan extra taal- en studiebegeleiding krijgen. We hebben daarnaast speciale begeleiding voor vluchtelingstudenten.

Lees meer over Begeleiding anderstaligen

Ben je topsporter?

Wij hebben een speciale regeling voor jou zodat je meer uit je studie kunt halen in combinatie met je sport.

Lees meer over Begeleiding topsporters

Denk je na over je identiteit en wat je gelooft?

Zoek je bronnen van inspiratie en betrokkenheid? Heb je vragen over geloof, bijbel en kerk? Kom dan voor een individueel gesprek naar het studentenpastoraat.

Lees meer over het studentenpastoraat

Vertrouwenspersonen

Wij accepteren geen ongewenst gedrag. Gebeurt dit wel? Heb je een klacht? Dan kun je terecht bij een vertrouwenspersoon.

Lees meer

Heb je persoonlijke problemen?

En heeft dit effect op je studie? Dan kun je terecht bij één van de studentenpsychologen. Je krijgt een intakegesprek met één van onze studentenpsychologen. Na de intake wordt een behandelvoorstel gemaakt. De studentenpsychologen zijn gebonden aan de beroepscode van het Nederlands Instituut van Psychologen en hebben een beroepsgeheim.

Studiekeuze- en loopbaancoaching

Heb je vragen over keuzes die met je studie te maken hebben of over studievoortgang? Stel ze aan je studieloopbaanbegeleider. Maar heb je sterke twijfels over je huidige studie? Heb je vragen over beroepen die niet direct te maken hebben met het beroepenveld van je huidige opleiding, of wil je meer weten over andere opleidingen en studies? Deze vragen stel je aan de loopbaancoaches van het Studiesuccescentrum. Ze voeren gesprekken met je of trainen en coachen je bij het ontdekken van je talenten. Ze dagen je uit tot het maken van zelfstandige en gedegen (studie)loopbaankeuzes. Heb je een functiebeperking? Ook dan helpt coaching je als je moeite hebt met het vinden van een passende opleiding of een passende stage(baan). 

Studentcoach

De studentcoach is een medestudent die je coacht als je hier studeert. Stel je voor: je wilt hulp bij het plannen, organiseren of je hebt twijfels over het hbo niveau. Je voelt je onzeker? Je hebt twijfels over jouw manier van studeren? Dan kun je een afspraak maken met een studentcoach. Dit is een ouderejaars student die samen met jou gaat zitten om te kijken wat voor jou helpend kan zijn. Jij bepaalt hoe vaak dat is en wat je precies van de ander verwacht. Studentcoaching is door en voor studenten en helemaal gratis. Aanmelden kan door een mail te sturen naar: coaching@windesheim.nl.

Wil je meer weten?

Neem dan contact op met ons Windesheim Informatiecentrum