Social Work

Social Work

Voltijd in Zwolle

Ieder mens heeft weleens hulp nodig. Wil jij leren hoe je mensen kunt begeleiden zodat ze op hun eigen manier kunnen meedoen in de samenleving? Dan is Social Work echt iets voor jou!

Waarom Social Work?

Leer jezelf én anderen kennen

Tijdens de opleiding Social Work breng je wat je op school leert, direct in de praktijk, bijvoorbeeld op stage en bij themaopdrachten op school. Ervaringen uit de praktijk, bespreek je weer in de les met medestudenten. Door veel te oefenen, leer je jezelf goed kennen. Deze zelfkennis is belangrijk om anderen goed te kunnen begeleiden.

Lees meer over de opleiding

Open dag en meelopen

Een studie moet bij je passen. Daarom is het belangrijk dat dat je weet wat je kunt, waar je goed in bent en wat je leuk vindt. Bezoek daarom een open dag of kom een keertje meelopen. Je kunt dan al je vragen stellen, sfeer proeven en ervaren of de opleiding bij de past.

Lees meer de voorlichtingsactiviteiten

Emiel: 'het gevoel dat ik echt iets kan betekenen voor mensen in moeilijkheden'

Emiel kreeg na de opleiding een baan als coördinator nazorg voor ex-gedetineerden bij de gemeente Zwolle. Hij helpt hen om hun leven weer op de rails te krijgen door het proces van bovenaf aan te sturen en te zorgen voor een aanpak op wijkniveau.

Lees meer over de het werk van Emiel