Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Dr. Joost van der Weide, lector

  • Lectoraat Sociale Innovatie
Banner image
Home(opent in nieuw tabblad) / Dr. Joost van der Weide

Joost van der Weide is sinds 2023 lector sociale Innovatie, daarvoor was hij associate lector Sociale Innovatie en onderzoeker bij het lectoraat Nieuwe Arbeidsverhoudingen in Almere. Hij is van huis uit econoom en gepromoveerd op een leiderschapsstudie van middenmanagers in de publieke sector en het bedrijfsleven.

Volg Joost op LinkedIn(opent in nieuw tabblad)

Onderzoeksfocus

Zijn onderzoeksfocus ligt op maatschappelijke vraagstukken als inclusief werken en leren & ontwikkelen in organisaties. Zo richt hij zich op het ontwikkelen van een leercultuur in het mkb en het bevorderen van de duurzame arbeidsparticipatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (onder meer jongeren en statushouders). Naast het medewerkersperspectief, stelt hij daarbij ook het werkgeversperspectief centraal. Daarnaast is hij als docent betrokken bij de opleiding HRM en doceert hij genoemde thema´s in verschillende modules van de opleiding. 

Opleiding

Joost haalde zijn master Business Administration aan de Tilburg University. In 2004 promoveerde hij aan de Universiteit Twente.  

Onderzoekservaring

Na bijna 10 jaar als organisatieadviseur te hebben gewerkt, heeft Joost in 2014 bewust de overstap gemaakt naar het hbo om zich bezig te houden met praktijkgericht onderzoek en onderwijs. Daarin is hij samen met organisaties op zoek naar (nieuwe) manieren om optimaal gebruik te maken van het beschikbare menselijk kapitaal. 

Lees meer over het lectoraat Sociale Innovatie