Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Zwolle

  Banner image

  Onze levendige campus ligt op loopafstand van het treinstation van Zwolle. Daarnaast hebben we ook opleidingen in het centrum van de stad in de Koestraat. Kies jouw gebouw en vind het adres, de openingstijden en parkeermogelijkheden.

  Aantal studenten

  19.000

  voltijd en deeltijd

  Aantal bacheloropleidingen

  54

  voltijd

  Aantal Associate degrees

  8

  voltijd, deeltijd, duaal en Blended learning

  Voorzieningen en faciliteiten

  Kies je voor een studie bij Windesheim? Dan zijn er veel faciliteiten waar je gebruik van kunt maken:

  - Wifi
  - Mediacentrum
  - Audiovisueel centrum voor het lenen van o.a. laptop, foto- en geluidsapparatuur
  - Kantines en andere horeca
  - Copyshop (Zwolle)
  - Winkel voor kantoorartikelen en levensmiddelen (Zwolle)

  Het Mediacentrum is dé centrale bibliotheek van Windesheim. Op de website van het Mediacentrum(opent in nieuw tabblad) vind je een enorme collectie publicaties, tijdschriften, databanken en andere (wetenschappelijke) informatie. Ook worden er regelmatig handige workshops georganiseerd.

  Boeken of tijdschriften lenen
  Heb je fysieke boeken, tijdschriften, dvd's of pabo-lesmethodes nodig? Die kun je gratis lenen bij de nieuwe bibliotheek(opent in nieuw tabblad) in Almere of bij het Mediacentrum(opent in nieuw tabblad) in Zwolle. Op beide plekken kun je daarnaast rustig studeren, lezen of werken op een pc/laptop. Er zijn ook plekken ingericht waar je de laptop aan kunt sluiten op een scherm en samen aan projecten kunt werken.

  Almere
  Luxe koffie, verse thee, frisdrank en snacks vind je in de Espressobars. Deze zijn te vinden op de eerste verdieping van het Circus en de begane grond van de Landdrost. Ontbijt is tussen 8.00 en 10.00 uur te verkrijgen. Verspreid door de gebouwen staan koffieautomaten.

  Zwolle
  De Espressobars in gebouwen C en X zijn op maandag t/m donderdag van 8.00 tot 17.00 uur en vrijdag van 8.00 tot 16.00 uur geopend. Hier kun je terecht voor luxe koffie, verse thee, frisdrank en snacks. Ontbijt is tussen 8.00 en 10.00 uur te verkrijgen. In alle gebouwen vind je op diverse plekken ook koffieautomaten.

  In het Grand Café (gebouw G) kun je terecht voor Starbucks-koffie, thee, ontbijt of allerlei andere snacks. Het is geopend op maandag, dinsdag en woensdag van 8.00 tot 17.00 uur en op donderdag en vrijdag van 8.00 tot 19.00 uur.

  Bovenstaande openingstijden kunnen afwijken in bepaalde periodes. Bekijk deze pagina voor de actuele openingstijden.(opent in nieuw tabblad)

  Almere
  In de Landdrost is er een restaurant op de eerste etage. Deze is dagelijks tussen 08.00 - 15.00 uur geopend.

  Zwolle
  In Zwolle is er een restaurant in gebouwen C en X. De openingstijden:

  • C-Market: maandag t/m donderdag van 10.00 tot 20.00 uur. Op vrijdag van 10.00 tot 15.00 uur.
  • X-Market: is op maandag, dinsdag en donderdag geopend tot 20.00 uur, op woensdag tot 18.00 uur en op vrijdag tot 15.00 uur.

  Daarnaast is er ook het Sportcafé (dagelijks geopend tot 19.00 uur) en het Grand Café in gebouw G.

  In vakantieperiodes kunnen bovenstaande tijden afwijken. Bekijk op Sharenet de actueelste openingstijden.(opent in nieuw tabblad)

  Windesheim staat voor je klaar wanneer je de balans zoekt tussen studie, werk en/of privéleven. Je kunt terecht bij je docent of studentbegeleider, maar je kunt ook de hulp inschakelen van een studiekeuze- en loopbaancoach, studentpsycholoog, studentdecaan, vertrouwenspersoon of het studentenpastoraat. Bekijk hier de mogelijkheden.

  Taalondersteuning
  Dan kun je gebruikmaken van extra taal- en studiebegeleiding. We bieden daarnaast speciale begeleiding voor vluchtelingstudenten. Lees meer over taalondersteuning.

  Studeren en topsport
  Met de topsportregeling van Windesheim kun je meer halen uit de combinatie topsport en studie. Lees meer over de Topsportregeling.

  Wij bieden verschillende voorzieningen om studeren toegankelijker te maken. Wil je hier gebruik van maken? Geef dit dan aan voordat je met je studie begint. Eventuele voorzieningen kunnen we zo op tijd organiseren. Heb je een functiebeperking, maar geen voorzieningen nodig? Meld dit dan ook. Misschien heb je in een later stadium alsnog de voorzieningen nodig.

  Wil jij fitnessen, zwemmen, tennissen, klimmen of zaalvoetballen? Dat kan allemaal op de Campus van Windesheim. Op vertoon van je mbo-, hbo- of wo-collegekaart sluit je een voordelig studentensportabonnement af. Het studententarief geldt als je een deeltijdstudie doet. Wil je meer lezen over de mogelijkheden, openingstijden en tarieven van On Campus?

  Kijk bij On Campus(opent in nieuw tabblad)