Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Social Work in Almere (duaal)

  • Duaal
  • Bachelor
  • September
  • Almere
  • 4 jaar
Banner image

Meld je aan voor 1 mei

Iedereen heeft weleens hulp nodig, om heel verschillende redenen. Leer in deze duale hbo-opleiding Social Work hoe je mensen ondersteunt, zodat ze hun problemen kunnen aanpakken.

Problemen die variëren van huiselijk geweld tot schulden en van verslaving tot opvoedproblemen. Bij Social Work in Almere leer je hoe je mensen begeleidt om hun leven (weer) op de rails te krijgen. Sta je open voor mensen en kun je je makkelijk in anderen inleven? Kun je goed luisteren en houd je van teamwork? Dan is Social Work iets voor jou.

Download folder(opent in nieuw tabblad)   Proefles en meelopen   Open dag

Studieprogramma

Studieprogramma Social Work

Social Work in Almere is een brede opleiding. Je doet alle kennis en vaardigheden van een sociaal werker op aan de hand van cases uit de praktijk. Je leert ook jezelf goed kennen. Je gaat 2 dagen per week naar school en leert daarnaast 2 - 3 dagen in de praktijk vanuit je werkplek of stage.

Toelating en aanmelden

Highlights opleiding

Maak kennis met...

Windesheim én de ambassadeurs van Social Work in Almere. Zo vertelt Jessica in deze video over het leefbaarheidsproject waar ze onderzoek naar deed. Ze hield zich bezig met de verbinding tussen de flatbewoners, en de inrichting van de buurtkamers. Én Social Work heeft haar persoonlijk ook veel gebracht.

Of bekijk de video waarin we je in vogelvlucht meenemen over de campus. Zie jij jezelf hier al rondlopen?

Na je studie

Beroepen

Na Social Work werk je met kinderen en/of jeugdigen, in de zorg of in de wijk. Een enorm breed en afwisselend werkveld. Maar wat is de rode draad die door alle functies loopt? Als social worker heb je geleerd om te verbinden: je weet mensen met elkaar, hun netwerk én omgeving in contact te brengen. Je hebt lef en weet van aanpakken. In al deze functies help je mensen om op eigen benen te staan. Ga bijvoorbeeld aan de slag als:

  • Gezinsbegeleider of jeugdhulpverlener
  • Maatschappelijk werker
  • Re-integratie begeleider

Werkveld

Jouw werk is nooit saai: je ontmoet veel mensen, uit diverse culturen, van alle leeftijden en in allerlei uiteenlopende situaties. Je werkt bijvoorbeeld als gezinsvoogd voor uit huis geplaatste kinderen of als jeugdreclasseerder voor jongeren die een delict hebben gepleegd. Maar je kunt ook aan de slag in de verslavingszorg of bij justitie. Of denk aan een woongroep waar je jongeren begeleidt met een lichamelijke of verstandelijke handicap. En in de wijk begeleid je vluchtelingen bij het vinden van hun plek in onze samenleving of help je iemand om zijn financiële situatie weer op orde te krijgen. Je kansen op de arbeidsmarkt zijn in elk geval goed.

Doorstuderen

De smaak te pakken na Social Work? Studeer door en ga bijvoorbeeld voor een (universitaire) master! Check www.studiekeuze123.nl(opent in nieuw tabblad) om te zien waar je zo’n master volgt. Alvast een voorzetje van ons voor na je hbo-studie:

Baankans

89%

had in 1,5 jaar een baan op hbo-niveau

Startsalaris

€ 2.300,-

bruto, op basis van 31 uur per week

Praktische informatie

Collegegeld

Je betaalt elk jaar collegegeld. In 2024-2025 is dat € 2.530,-. 

Daarnaast maak je kosten voor je laptop en eventuele excursies. Je bent in het eerste jaar ongeveer € 300,- aan kosten kwijt aan boeken.

Bekijk wat studeren je kost

Startdatum

2 september 2024

Introductie

Op 28 en 29 augustus 2024 vindt (onder voorbehoud) de Almeerse Take Off plaats! Maak kennis met je klas, docenten, opleiding, studentenverenigingen en de stad Almere.

Check de introductie

Ervaringen

Ervaringen van onze studenten

Teaser image

Je weet echt waarvoor je het doet

Wigo Prust

tweedejaars, Social Work
Teaser image

Werken met mensen? Dit is de breedste opleiding

Amber Pastoor

tweedejaars, Social Work
Teaser image

Niet hoeven kiezen tussen studeren en topsport

Silas de Jong

e-sporter en Social Work student

Toch nog even verder kijken?

Teaser image

Social Work in Almere (deeltijd)

Deeltijd, Bachelor in Almere

Teaser image

Social Work in Almere (voltijd)

Voltijd, Bachelor in Almere

Teaser image

Sociaal Werk in Almere (Associate degree, deeltijd)

Deeltijd, Associate degree in Almere