Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Dr. Jeike Wallinga, lector

  • Lectoraat Energietransitie
Banner image
Home(opent in nieuw tabblad) / Dr. Jeike Wallinga

Jeike Wallinga combineert in dit lectoraat haar passie voor duurzaamheid met haar technisch inzicht als natuurkundige. Daarbij komt ook haar ervaring in programmamanagement, die ze opdeed bij corporate organisaties goed van pas. Dit leidt tot nieuwe inzichten in de (on)mogelijkheden van en voor de energietransitie.

Volg Jeike op LinkedIn(opent in nieuw tabblad) Volg Jeike op X(opent in nieuw tabblad)

Onderzoeksfocus

Met het lectoraat Energietransitie heeft Jeike Wallinga de ambitie om samen met studenten én in samenwerking met het werkveld, praktische oplossingen te ontwikkelen die bijdragen aan (versnelde) energietransitie.

Opleiding

Lector Jeike Wallinga studeerde Natuurkunde aan de Universiteit Utrecht met als specialisatie Energiefysica. In 1998 promoveerde ze op onderzoek naar dunne film zonnecellen (amorf silicium). 

Onderzoekservaring

Na haar studie werkte Jeike Wallinga als onderzoeker en project- en programmamanager bij Océ in Venlo. Om in 2012 terug te keren naar het thema energie. Eerst als programmamanager Energiebesparing bij Alliander (netwerkbedrijf). Daarna als ondernemer met Turquoise Energy Management (TRQS B.V.) voor adviezen op gebiedsniveau, met als doel een betaalbare en haalbare overgang naar duurzame energievoorziening. Vanuit Turquoise Energy Management is Jeike tot en met 2020 ook coördinator kwaliteit en controle voor de Vereniging Meetbedrijven Nederland.

Vanaf 2018 combineert Jeike advieswerk met onderzoek. Eerst als hoofdonderzoeker en later als de associate lector energietransitie-concepten gebouwde omgeving bij hogeschool Saxion, lectoraat Duurzame Energievoorziening. Per 1 oktober 2019 werkt Jeike Wallinga als lector Energietransitie bij Windesheim.

Lees meer over het lectoraat Energietransitie