Twee professonials die met elkaar praten

GGZ-agoog (certificaat GGZ-agoog)

De GGZ-agoog kan zich laten registreren in het register GGZ-agoog bij het Registerplein. Windesheim biedt mogelijkheden om een erkend certificaat GGZ agoog te behalen. 

Wil je leren om vanuit een sociaal-agogisch perspectief te kijken naar psychiatrische problemen en verslavingsproblemen van je cliënten?


In het kort

In je werk als GGZ-agoog heb je behoefte aan specifieke kennis en vaardigheden. Je leert bij Windesheim nieuwe sociaal-agogische methodieken en krijgt kennis aangereikt over actuele thema's als herstel-ondersteunende zorg en de vermaatschappelijking van psychisch kwetsbare mensen.

De GGZ-agoog is een erkend basisberoep in de GGZ. Het beroep is in 2003 opgenomen in de beroepenstructuur van de GGZ die door de minister is vastgesteld en die toentertijd door de Stichting CONO is uitgewerkt.


Lees meer over de opleiding

Waarom Windesheim?

  • Wij bieden je modulair en flexibel onderwijs en onze ruime ervaring met de nascholing van de GGZ-agoog.
  • We houden onze kennis up-to-date door het onderhouden van intensief contact met GGZ-, VZ- en LVB-instellingen in de regio.
  • Mogelijkheid instroomassessment.

Snel op de Campus

Je kunt Windesheim goed bereiken met het openbaar vervoer en de auto. De Campus ligt vlak bij de A28. Het station in Zwolle ligt op 15 minuten loopafstand van de Campus.

Locatie

Cursusdagen en -tijden

De opleiding bestaat uit de module 'psychiatrie, verslaving en samenleving' en de module 'profilering GGZ-agoog. Benieuwd naar de lesdagen en tijden? Neem dan contact met ons op. 

Lees meer over de praktische zaken