Studenten die voor Windesheim in Almere lopen en naar rechts kijken

Studeren in Almere

bij Windesheim in Almere

Windesheim zit ook in Almere. Als je een studie volgt in Almere, dan kies je voor een praktijkgerichte hbo-opleiding en goede studentbegeleiding.

Kies een hbo-studie die bij jou past!

Persoonlijk, praktijkgericht en dichtbij. Dat is Windesheim in Almere. De hogeschool midden in het centrum van Almere met opleidingen op het gebied van Business, Management & Recht, Techniek & ICT, Welzijn & Gezondheid en Onderwijs. 

Windesheim in Almere biedt verschillende voltijdopleidingen aan, van een studie Bedrijfseconomie tot Logopedie en van HBO-ICT tot de Lerarenopleiding Basisonderwijs (Pabo). Daarnaast bieden we Associate degrees aan: Officemanagement, Ondernemen, Software Development en Bouwkunde duaal. Bij Logopedie kun je ook kiezen voor Blended learning, een bijzondere vorm van leren op afstand.

Bekijk de voltijdopleidingen van Windesheim in Almere

Bekijk de deeltijd- en duale opleidingen

Bekijk de Associate degrees

De pluspunten

Windesheim in Almere staat voor vier begrippen: persoonlijk, innovatief, praktijkgericht en dichtbij. Wat dat precies betekent?

Persoonlijk

Windesheim in Almere heeft een breed opleidingsaanbod, maar verzorgt tegelijkertijd kleinschalig onderwijs. Docenten kennen hun studenten en zijn bereikbaar voor vragen. Bovendien zitten studenten in kleine klassen en werkgroepen. Ook als de studie niet zo loopt als verwacht, of als er problemen zijn op persoonlijk vlak, bieden we ondersteuning. Bij vragen over je studie kun je terecht bij je eigen studentbegeleider.

Innovatief

Een jonge hogeschool geeft ruimte voor ontwikkeling en vernieuwing. Windesheim in Almere doet dat in de eerste plaats door zeer praktijkgericht onderwijs te bieden en nieuwe, unieke opleidingen te ontwikkelen.

Voor techniekstudenten is er een fablab ingericht: een moderne werkplaats met slimme, digitaal aangedreven machines zoals een 3D-printer en een 2D-snijder. Hier kunnen zowel studenten als ondernemers uit de buurt hun innovatieve plannen omzetten in producten.

Praktijkgericht

De praktijk staat centraal in het onderwijs van Windesheim in Almere. Je gaat zo snel mogelijk aan de slag in een voor jouw opleiding relevante organisatie, ondersteund door docenten. Deze werkvorm noemen we het Comakership. Daarin is werken en leren zo veel mogelijk geïntegreerd. Je werkt aan opdrachten voor eigen opdrachtgevers. De producten of diensten die je ontwikkelt worden daadwerkelijk ingezet in de organisatie.

Dichtbij

Windesheim in Almere is centraal gelegen en daardoor goed bereikbaar voor studenten uit Flevoland. Het gebouw van de hogeschool staat midden in het centrum van Almere, vlakbij het station. Windesheim in Almere biedt onderwijs dicht bij huis, waardoor je je eigen sociale leven kunt behouden. 

Proef de sfeer!

Kom naar een open dag aan de Hospitaaldreef 5 in Almere

Als aankomend student, ouder of belangstellende ben je van harte welkom om je te laten informeren over de opleidingen van Windesheim in Almere. Bovendien krijg je op een open dag een indruk van ons gebouw met alle faciliteiten.

Lees meer over de open dag/avond van Windesheim in Almere