Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Interessegebieden

  Welke studie past bij jou?

  Het vinden van een studie die bij jouw wensen en ambities, je werk- en privésituatie én bij jou persoonlijk past, kan best lastig zijn. Ben jij op zoek naar de laatste trends in jouw vakgebied en wil jij je verdiepen in je huidige werk? Of wil jij je juist oriënteren op werken in een andere branche? Als je het nog niet precies weet, maar wel een richting hebt, dan helpen we je een handje door onze studies te sorteren op interessegebied.

  Overzicht interessegebieden

  Alle bachelors, Associate degrees, modules, cursussen, post-hbo's en masters zijn onderverdeeld in negen interessegebieden. Hieronder worden ze opgesomd. 

  Jij hebt een passie voor bewegen en sport, misschien wel in combinatie met onderwijs, gezondheid of welzijn. Ontdek bij Windesheim hoe je bijvoorbeeld omgaat met groepsdynamiek, hoe je een school sportief en gezond maakt (en houdt) of hoe je iemand door beweging zich beter kan laten voelen. Dus wil jij de persoon centraal stellen en niet het systeem? Dan ben je bij hogeschool Windesheim aan het juiste adres.

  In het interessegebied Bewegen en Sport vind je diverse opleidingen op verschillende niveaus; van een tweejarige Associate degree, tot een flexibele bachelor- en masteropleiding. Van losse cursussen tot gerenommeerde post-hbo-opleidingen.

   

  Check onze studies op het gebied van bewegen en sport

  Doet iemand vaak een beroep op jou? Maak er je beroep van! Jij werkt graag met mensen of teams die een uitdaging hebben en je wilt hen een handje helpen om verder te komen. Of je nou gaat voor het helpen van een individu die knelpunten ondervindt in zijn werk- of thuissituatie, je liever een team naar een hoger niveau van samenwerking coacht, wanneer je je bezig wilt houden met ethische dilemma's óf wanneer je voorkeur uitgaat naar een persoonlijke begeleiding van mensen in werksituaties. In het interessegebied Coaching en Supervisie vind jij wat bij je past! 

   

  Bekijk alle studies binnen coaching en supervisie

  Lonkt de financiële wereld? Of zou jij graag aan de slag willen met complexe vraagstukken binnen een organisatie? Dan zijn de studies binnen het interessegebied Economie, Management en Recht precies wat jij zoekt! Dit interessegebied biedt opleidingen zoals Accountancy, Bedrijfskunde en Management. Maar ook branchegerelateerde studies zoals Pedagogisch Management Kind en Educatie en een Lerarenopleiding Economie.

   

  Bekijk de studies binnen economie, management en recht

  Wil jij het verschil maken voor ouderen, of werk je liever met jongeren? Ga jij cliënten met een licht verstandelijke beperking helpen bij verslavingsproblemen, of heb je er zelf vroeger mee te maken gehad en wil jij je ervaringen omzetten naar deskundigheid om anderen te helpen? Binnen het interessegebied Gezondheid en Welzijn vind je voor al deze onderwerpen een opleiding. En er zijn er nog veel meer, want dit interessegebied is erg breed! Heb jij het in je om voor mensen te zorgen?

   

  Bekijk al je opties op het gebied van zorg en welzijn

  Ben jij in staat om mensen intrinsiek te verbinden en kun jij eigenaarschap en verantwoordelijkheid nemen om gezamenlijke dromen en doelen te realiseren? Als leider concentreer jij je op de toekomst, zie je ontwikkelingen en heb jij een visie op hoe je de organisatie kunt meenemen naar toekomstige uitdagingen. Waar veel mensen geloven dat leiders worden geboren en niet gemaakt, zijn wij ervan overtuigd dat je leidinggeven gewoon kunt leren. Ben jij een leider in spé?

   

  Check je opties binnen het interessegebied Leiderschap

  Organiseren, plannen, besturen en uitvoeren van goederenstromen als teamleider, specialist, planner of inkoper? Dan zit je goed bij het interessegebied Logistiek. Jij werkt graag afdelingoverstijgend aan projecten en hebt oog voor hoe je processen slimmer kunt organiseren. Jij schakelt makkelijk met het management en blijft graag op de hoogte van technische innovaties. En dan natuurlijk vertaald naar je eigen praktijk. Gaat het jou om het resultaat van een goede samenwerking en ben je graag praktijkgericht? Check dan eens ons interessegebied Logistiek.

   

  Check het aanbod binnen het interessegebied Logistiek

  De volgende generatie opleiden en klaarstomen voor de toekomst, past dat bij je? Check dan het interessegebied Onderwijs. Om les te mogen geven, heb je namelijk een bevoegdheid nodig. Welke bevoegdheid of opleiding daarvoor nodig is, hangt af van het type onderwijs waarin jij aan de slag wilt. Ook als je al leraar bent of als je als leidinggevende werkt in een onderwijsorganisatie, hebben we een grote diversiteit aan studies die jou helpen om verder te groeien. Want zeg nou zelf, leren is toch het leukste wat er is?

   

  Check het opleidingsaanbod voor onderwijs

  Werken met kunststoftechnologieën, met data en analytics of toch liever een functie binnen het management, in een adviserende rol of als leraar? De veranderingen in de technische sector gaan razendsnel en er is geen vakgebied zo veelzijdig als techniek en ICT. Ben jij een voorloper? Heb jij goede technologische ideeën? Of ben jij op zoek naar de laatste ontwikkelingen op het gebied van informatietechnologie, softwareontwikkeling of security? Check dan snel ons interessegebied Techniek en ICT en bekijk je mogelijkheden. 

   

  Bekijk het studieaanbod op het gebied van techniek en ICT

  Inspireert religie je en ben je bezig met zingevingsvraagstukken in de maatschappij? In het interessegebied Theologie en Levensbeschouwing vind je diverse opleidingen waarin je onderzoekt wat de relatie is tussen mens en cultuur, samenleving, geloof en zingeving. In twee flexibele bacheloropleidingen en in een master gericht op het leraarschap leer jij alles over rituelen in de samenleving en de veelkleurigheid van religieuze groepen en verschijnselen. Spreekt dit je aan?

   

  Bekijk ons aanbod voor theologie en levensbeschouwing

  En wat vinden zij van studeren?

  "Van notarieel medewerker naar docent Duits"

  Cora Blomjous

  afgestudeerd, Lerarenopleiding Duits via afstandsleren