Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Interessegebieden

  Banner image

  Welke studie past bij jou?

  Het vinden van een studie die bij jouw wensen en ambities, je werk- en privésituatie én bij jou persoonlijk past, kan best lastig zijn. Ben jij op zoek naar de laatste trends in jouw vakgebied en wil jij je verdiepen in je huidige werk? Of wil jij je juist oriënteren op werken in een andere branche? Als je het nog niet precies weet, maar wel een richting hebt, dan helpen we je een handje door onze studies te sorteren op interessegebied.

  Overzicht interessegebieden

  Alle bachelors, Associate degrees, modules, cursussen, post-hbo's en masters zijn onderverdeeld in negen interessegebieden. Hieronder worden ze opgesomd. 

  Jij hebt een passie voor bewegen en sport, misschien wel in combinatie met onderwijs, gezondheid of welzijn. Ontdek bij Windesheim hoe je bijvoorbeeld omgaat met groepsdynamiek, hoe je een school sportief en gezond maakt (en houdt) of hoe je iemand door beweging zich beter kan laten voelen. Dus wil jij de persoon centraal stellen en niet het systeem? Dan ben je bij hogeschool Windesheim aan het juiste adres.

  In het interessegebied Bewegen en Sport vind je diverse opleidingen op verschillende niveaus; van een tweejarige Associate degree, tot een flexibele bachelor- en masteropleiding. Van losse cursussen tot gerenommeerde post-hbo-opleidingen.

  Jij helpt graag mensen of teams die een uitdaging hebben. Of je nu individuen ondersteunt met werk- of thuiskwesties, teams coacht voor betere samenwerking, ethische dilemma's aanpakt, of persoonlijke begeleiding biedt op het werk. In het interessegebied Coaching en Supervisie zijn er (korte) opleidingsmogelijkheden beschikbaar om je vaardigheden naar een hoger niveau te tillen.

  Lonkt de financiële wereld? Of wil je graag aan de slag met complexe vraagstukken binnen een organisatie? Het interessegebied Economie, Management en Recht biedt opleidingen zoals Accountancy, Bedrijfskunde en Management. Maar ook branchegerelateerde studies zoals Pedagogisch Management Kind en Educatie en een Lerarenopleiding Economie.

  Maak het verschil voor mensen. Of dat nu ouderen, jongeren of cliënten met een licht verstandelijke beperking zijn. Help jij hen met gezondheids-, geld- of verslavingsproblemen? En misschien ben je ervaringsdeskundige en wil je jouw kennis inzetten om anderen te helpen.

  Het interessegebied Gezondheid en Welzijn is erg breed. Naast de bovengenoemde onderwerpen, zijn er nog veel meer onderwerpen waarin je je kunt verdiepen. Heb jij het in je om voor mensen te zorgen?

  Ben jij in staat om mensen intrinsiek te verbinden en kun je eigenaarschap en verantwoordelijkheid nemen om gezamenlijke dromen en doelen te realiseren? Als leider concentreer jij je op de toekomst, zie je ontwikkelingen en heb je een visie op hoe je de organisatie kunt meenemen naar toekomstige uitdagingen. Waar veel mensen geloven dat leiders worden geboren en niet gemaakt, zijn wij ervan overtuigd dat je leidinggeven gewoon kunt leren. Ben jij een leider in spé?

  Organiseren, plannen, besturen en uitvoeren van goederenstromen als teamleider, specialist, planner of inkoper? Dan zit je goed bij het interessegebied Logistiek. Jij werkt graag afdelingsoverstijgend aan projecten en hebt oog voor het slimmer organiseren van processen. Jij schakelt makkelijk met het management en hebt interesse in technische innovaties. Gaat het jou om het resultaat van een goede samenwerking en ben je praktijkgericht? Check dan dit interessegebied.

  De volgende generatie opleiden en klaarstomen voor de toekomst, past dat bij je? Check dan het interessegebied Onderwijs. Om les te mogen geven, heb je namelijk een bevoegdheid nodig. Welke bevoegdheid of opleiding daarvoor nodig is, hangt af van het type onderwijs waarin jij aan de slag wilt. Ook als je al leraar bent of als je als leidinggevende werkt in een onderwijsorganisatie, hebben we een grote diversiteit aan studies die jou helpen om verder te groeien. Want zeg nou zelf, leren is toch het leukste wat er is?

  Werken met kunststoftechnologieën, met data en analytics of toch liever een functie binnen het management, in een adviserende rol of als leraar? De veranderingen in de technische sector gaan razendsnel en er is geen vakgebied zo veelzijdig als techniek en ICT. Ben jij een voorloper? Heb jij goede technologische ideeën? Of ben jij op zoek naar de laatste ontwikkelingen op het gebied van informatietechnologie, softwareontwikkeling of security? Check dan snel ons interessegebied Techniek en ICT. 

  Inspireert religie je en ben je bezig met zingevingsvraagstukken in de maatschappij? In het interessegebied Theologie en Levensbeschouwing vind je diverse opleidingen waarin je onderzoekt wat de relatie is tussen mens en cultuur, samenleving, geloof en zingeving. In twee flexibele bacheloropleidingen en in een master gericht op het leraarschap leer jij alles over rituelen in de samenleving en de veelkleurigheid van religieuze groepen en verschijnselen. Spreekt dit je aan?

  Banner image
  En wat vinden zij van studeren?

  "Van notarieel medewerker naar docent Duits"

  Cora Blomjous

  afgestudeerd, Lerarenopleiding Duits via afstandsleren