Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Dr. Evert-Jan Velzing, lector

  • Lectoraat urban Innovation
Banner image
Home(opent in nieuw tabblad) / Dr. Evert-Jan Velzing

Dr. Evert-Jan Velzing is lector Urban Innovation bij hogeschool Windesheim in Almere.Evert-Jan Velzing

Volg Evert-Jan op LinkedIn(opent in nieuw tabblad)

Onderzoeksfocus

Samen met onderzoekers en studenten werkt lector Evert-Jan met het lectoraat Urban Innovation aan inclusieve en duurzame stadsontwikkeling. Het doel is om de economische, de sociale en de ecologische verbanden tussen alle betrokkenen in stedelijke omgevingen te versterken. Dat vraagt om innovatie en als lector leidt Evert-Jan onderzoek naar innovatie in de stad en hoe dat kan helpen bij de ontwikkeling van wijken. Daarbij staat centraal wat de waarde is voor bewoners, bestuurders, ondernemers en maatschappelijke organisaties.

Opleiding

Lector Evert-Jan Velzing studeerde Natuurwetenschap & Innovatiemanagement aan de Universiteit Utrecht. In 2013 promoveerde hij aan de Universiteit van Amsterdam met het proefschrift ‘Innovatiepolitiek’, waarin hij vanuit allerlei perspectieven het industrie- en innovatiebeleid van het Ministerie van Economische Zaken beschouwt.

Onderzoekservaring

Evert-Jan werkte als organisatieadviseur, docent en onderzoeker op het gebied van duurzame innovatie. De laatste jaren deed hij onder andere onderzoek naar duurzaamheid in de bouw en de industrie, circulaire bedrijfs- en verdienmodellen, de transitie naar circulaire ketens en ketensamenwerking, en innovatiebeleid.

Velzing heeft als senior researcher gewerkt bij het Centre of Expertise Smart Sustainable Cities en bij het lectoraat Building Future Cities van Hogeschool Utrecht. In deze functie leidde hij onderzoeksprojecten en droeg hij op basis van zijn onderzoek bij aan onderwijsontwikkeling van verschillende bachelor- en masteropleidingen. Hij deed onder andere onderzoek naar duurzaamheid in de bouw en de industrie, circulaire bedrijfs- en verdienmodellen, de transitie naar circulaire ketens en ketensamenwerking, en innovatiebeleid. Daarnaast was Velzing docent bij de bacheloropleiding Technische Bedrijfskunde en de master Next Level Engineering.

Lees meer over het lectoraat Urban Innovation