Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Family Next

  •   Expertisecentrum Familiebedrijven
  •   1 januari 2020 - 31 december 2023
Family Next

We ondersteunen Overijsselse familiebedrijven die aan de slag willen met digitalisering, duurzaamheid of opvolging. 

Doel Family Next

Family Next is er voor Overijsselse familiebedrijven die aan de slag willen met digitalisering, duurzaamheid of opvolging. Voor hen is Family Next een steun in de rug!

Familiebedrijven vormen de ruggengraat van de Overijsselse economie. We zijn trots op onze mooie familiebedrijven die zorgen voor dynamiek en werkgelegenheid. In Family Next werken het Expertisecentrum Familiebedrijven, de provincie Overijssel, Kennispoort Regio Zwolle, MKB Deventer en Novel-T samen om Overijsselse familiebedrijven verder te helpen. We zijn er voor familiebedrijven die aan de slag willen met een van deze thema’s en minimaal vijf werknemers hebben.

MKB-deal

  • We werken samen met ervaren ondernemers die de familiebedrijven als coach ondersteunen bij de stappen die zij willen zetten. Samen kijken zij naar een aanpak die past bij het bedrijf.
  • In leren-van-elkaar-kringen wisselen de familiebedrijven ervaringen uit met andere ondernemers. Zo kunnen zij hun verhaal delen om anderen te helpen.
  • Voor de uitvoering van de plannen is financiële ondersteuning beschikbaar in de vorm van een voucher.

Betrokkenheid

Tijdens en na het project meet het Expertisecentrum Familiebedrijven de effectiviteit van deze ondersteuning. Zo kijken we of de aanpak succesvol is en of het geschikt is om beschikbaar te stellen in andere provincies.

Overijsselse ondernemer en interesse?

Bekijk de oproep op de website van de provincie Overijssel(opent in nieuw tabblad) of op de flyer van Family Next en neem gerust contact op met één van de deelnemende organisaties:

Webcast

Eind 2021 was er een webcast om geïnteresseerden bij te praten! Gedeputeerde Eddy van Hijum vertelde waarom familiebedrijven voor de provincie Overijssel zo belangrijk zijn. Lector Judith van Helvert nam hen mee in de laatste ontwikkelingen op het gebied van familiebedrijven en uiteraard kwam een ondernemer van een familiebedrijf aan het woord. Natuurlijk werd ook verteld wat het programma Family Next te bieden heeft.
Bekijk de webcast(opent in nieuw tabblad)

Spel Familieberaad

Spel Familieberaad

Familieberaad is een spel waarin de vragen die er in het familiebedrijf spelen met elkaar besproken worden vanuit een specifieke ondernemersrol. Familieberaad is een fysiek bordspel dat geheel zelfstandig zonder coach of begeleiding gespeeld kan worden.

Door per vraag de schijf naar het juiste thema te draaien, verschijnen de rollen die bij dit thema horen. Vervolgens kun je met elkaar het gesprek aangaan. Dit zorgt voor verrassing en zet aan tot meer spelactiviteit.

Het spel is gratis te bestellen en beschikbaar voor Overijsselse familiebedrijven. 

Het spel is ontwikkeld door Rodenburg Ondernemerschap.

Het spel Familieberaad is gratis te bestellen en beschikbaar voor Overijsselse familiebedrijven. 

Meer weten? 

Op onze website is veel informatie te vinden rondom het thema familiebedrijven. Voor vragen of suggesties kun je altijd contact met ons opnemen. 

Neem contact op met: Karin Rozendal, office manager
k.rozendal-de-groot@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad) of  0884698426(opent in nieuw tabblad)