Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Nieuwe directeur van het Kenniscentrum in Flevoland

  • 20 februari 2024
Banner image
Home(opent in nieuw tabblad) / Nieuwe directeur van het Kenniscentrum in Flevoland

Tommy Visscher (52) is de nieuwe directeur van het Kenniscentrum Maatschappelijke Innovaties Flevoland. Hij wordt hiermee verantwoordelijk voor het praktijkgericht onderzoek van de lectoraten binnen Windesheim Almere. Het onderzoek dat bedoeld is om in die regio een krachtige impuls te geven aan het aanpakken van maatschappelijke uitdagingen. Hij volgt hiermee Derk Jan Kiewit op die deze rol ad interim heeft vervuld.

Verschil voor de regio maken

Op dit moment vallen onder het kenniscentrum drie lectoraten. Deze lectoraten doen praktijkgericht onderzoek naar ontwikkelingen die nu of in de toekomst gaan spelen in de maatschappij. Denk hierbij aan de kansenongelijkheid in de samenleving, de economische en energietransities die nodig zijn, de personeelstekorten in de zorg en het onderwijs. Dit onderzoek wordt uitgevoerd samen met partners uit de praktijk. De resultaten zijn dan ook direct toepasbaar in de beroepspraktijk én voor toekomstige professionals via de opleidingen.

Tommy: Ik heb veel zin om het Kenniscentrum samen met mijn collega’s verder uit te bouwen tot één sterk merk waar studenten en docenten graag mee in aanraking komen. Als we onderwijs en onderzoek blijven bundelen, kunnen we samen met het werkveld en de bewoners van Flevoland veel verschil maken in de regio. Ik verheug me erop kennis te maken met mijn nieuwe collega’s en partners in de stad en de regio.”

Kennis en ervaring

Directeur Hasib Moukaddim van hogeschool Windesheim Almere is blij met de komst van Tommy. Hasib: “Tommy brengt veel waardevolle kennis en ervaring mee om samen met de collega’s van het Kenniscentrum invulling te geven aan de ambities van onze hogeschool en de regio. Gecombineerd met zijn enthousiasme en sprankelende persoonlijkheid maakt hem dit tot de ideale persoon om deze taak uit te voeren.”

Met de kennis over Windesheim zit het wel goed bij Tommy. In het verleden was hij namelijk al werkzaam bij het domein Gezondheid & Welzijn van de hogeschool in Zwolle. Hij was daar nauw betrokken bij het verbinden van onderzoek en onderwijs. Eerst als onderzoekcoördinator van het Onderzoekscentrum Preventie Overgewicht (OPOZ) en de Academische Werkplaats Thuiszorg, later als associate lector De Gezonde Stad. De afgelopen 3,5 jaar was hij werkzaam als manager Onderwijs en Onderzoek op het stafbureau O&O van de Hanzehogeschool in Groningen.

[Tekst gaat verder onder de afbeelding]
Tommy Visscher achter een laptopTommy: ‘Ik kijk er enorm naar uit om na de voorjaarsvakantie te starten bij Windesheim in Almere. In mijn eerdere tijd bij Windesheim in Zwolle had ik al een zwak voor Almere. Ik kwam er toen al graag. Dat is nu helemaal het geval.”

Delen via:

Vragen over dit nieuwsbericht?

Stel ze aan de Newsroom via newsroom@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad)

Laatste nieuws

Teaser image

Flevoland Monitor 2024: krapte vraagt om keuzes in de regio

25 april 2024
Teaser image

‘Sterk aan het Werk’ wint Bridge of Fame Award

25 april 2024
Teaser image

14 miljard aan potentie voor mkb beschikbaar

23 april 2024
Teaser image

Ad-opleiding hielp Deborah bij switch van toerisme naar zorg

19 april 2024
Teaser image

Meer impact met onderzoek door samenwerking

18 april 2024