Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

‘Sterk aan het Werk’ wint Bridge of Fame Award

  • 25 april 2024
Banner image
Home(opent in nieuw tabblad) / Nieuws(opent in nieuw tabblad) / Sterk aan het Werk wint Bridge of Fame Award

Sterk aan het Werk, een initiatief van Hogeschool Windesheim dat afgestudeerden met een functiebeperking begeleidt naar werk, won op donderdag 25 april de prestigieuze Bridge of Fame Award. 

De prijs werd tijdens de bijeenkomst ‘Van de Sprong een Brug maken’ uitgereikt door Guusje ter Horst, bestuurlijk aanjager van het VN-Verdrag Onbeperkt Meedoen. Naast deze prijs ontving Sterk aan het Werk ook de publieksprijs. Andere genomineerden voor de Bridge of Fame Award waren Hogeschool Rotterdam en Hogeschool Utrecht.

Brug tussen hoger onderwijs en arbeidsmarkt

The Bridge of Fame Award is een prijs voor de 'best practice' die een succesvolle brug slaat tussen het hoger onderwijs en de arbeidsmarkt voor jongeren met een ondersteuningsvraag. In Nederland ervaren mensen met een beperking of ondersteuningsvraag nog altijd uitdagingen bij het betreden van de arbeidsmarkt. Onderzoek wijst uit dat zij te maken hebben met ongelijke toegang tot banen, vaak terechtkomen in functies onder hun opleidingsniveau en regelmatig discriminatie ervaren. Een passende baan lijkt voor hen niet weggelegd. Een initiatief als Sterk aan het Werk zet zich expliciet in voor hun gelijke kansen en een brug naar passend werk. 

Samen aan het werk - teamfoto. Paul van Meenen, Erik Geerds, Marc Hilbrands, Rianne Bieleman Guusje ter Horst en Anton de Vries.De Bridge of Fame Award, mogelijk gemaakt door Berenschot, de Nederlandsche Bank en Expertisecentrum Inclusief Onderwijs (ECIO), heeft Sterk aan het Werk deze prijs toegekend voor de inspanning die het verricht voor het creëren van een inclusieve arbeidsmarkt. Deze erkenning is een mijlpaal in het streven van Windesheim naar gelijke kansen voor iedereen, waarbij talent centraal staat en niet beperkt wordt door fysieke of mentale uitdagingen.

Persoonlijk en effectief

Sterk aan het Werk richt zich op het ondersteunen van studenten met een functiebeperking bij het vinden van passende, duurzame banen. Dit tweejarige traject start in het jaar van afstuderen en betreft begeleiding naar werk én begeleiding in de eerste werkperiode. Studenten worden ook na hun afstuderen begeleid.

Sterk aan het Werk stapt hiermee in het gat waar wet- en regelgeving tekortschieten door studenten met een functiebeperking een traject te bieden dat gericht is op het vinden van een passend duurzame baan in onze arbeidsmarkt. De persoonlijke begeleiding, gericht op het ontdekken en benutten van individuele talenten, heeft geleid tot een indrukwekkend succespercentage van 90% in het vinden van duurzame banen.

Het winnen van de Bridge of Fame Award vormt niet alleen bevestiging van het werk tot nu toe, maar is ook een stimulans om te blijven streven naar een inclusieve maatschappij. Graag ziet Sterk aan het Werk dat een voorziening als deze voor iedere hbo-student bereikbaar is, ongeacht op welke hogeschool degene onderwijs volgt. Het prijzengeld van € 3.333,- wordt gebruikt om Sterk aan het Werk verder te promoten en om alumni die deelnamen samen te brengen.

Delen via:

Vragen over dit nieuwsbericht?

Stel ze aan de Newsroom via newsroom@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad)

Laatste nieuws

Teaser image

Flevoland Monitor 2024: krapte vraagt om keuzes in de regio

25 april 2024
Teaser image

‘Sterk aan het Werk’ wint Bridge of Fame Award

25 april 2024
Teaser image

14 miljard aan potentie voor mkb beschikbaar

23 april 2024
Teaser image

Ad-opleiding hielp Deborah bij switch van toerisme naar zorg

19 april 2024
Teaser image

Meer impact met onderzoek door samenwerking

18 april 2024