Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

TechForFuture: 10 jaar innovatie en samenwerking in de maakindustrie

  • 30 mei 2023
Banner image
Home(opent in nieuw tabblad) / TechForFuture: 10 jaar innovatie en samenwerking in de maakindustrie

TechForFuture bestaat 10 jaar én blikte met het Tech Event for Smart Industries op donderdag 1 juni op Vliegveld Teuge terug op een innovatief decennium waarin het Centre of Expertise van de hogescholen Saxion en Windesheim volop bijdroeg aan meer samenwerking en innovatie in de maakindustrie. Sinds de start speelt het Centre of Expertise een onmisbare rol in het bevorderen van innovatie, digitalisering en samenwerking tussen industrie, onderwijs en onderzoek. In én voor de regio, maar ook daarbuiten.

TechForFuture(opent in nieuw tabblad) ontstond in 2013 op initiatief van de hogescholen Saxion en Windesheim en doet onderzoek naar sleuteltechnologieën, die nieuwe oplossingen voor bedrijfsleven en maatschappij mogelijk maken. In het Centre of Expertise werken lectoraten van de beide hogescholen samen met het bedrijfsleven aan concrete technische vraagstukken. Het was een van de 16 Centres of Expertise die destijds werden opgericht om de publiek-private samenwerking tussen onderzoek, praktijk en onderwijs te versterken. Met inmiddels 15 onderzoeksgroepen op uiteenlopende technische onderwerpen, meer dan 150 onderzoekers en studenten voerde TechForFuture in 10 jaar tijd al meer dan 125 praktijkgerichte onderzoeksprojecten uit in samenwerking met bedrijven.

Samenwerken, innoveren en een leven lang ontwikkelen

Onderzoek dat de regio écht vooruithelpt. Want in deze tijd van krapte op de arbeidsmarkt en het aanjagen van de (slimme) maakindustrie in Europa is het van groot belang dat er voldoende innovatie plaatsvindt binnen deze industrie en dat productieprocessen smart(er) worden ingericht door het toepassen van de nieuwste technologie, zoals digitalisering, robotisering en artificial intelligence. Maar naast innovatie is bijvoorbeeld ook (bij)scholing en zijinstroom van het personeel een belangrijk aandachtspunt in een wereld waarin de ontwikkelingen razendsnel gaan. Zowel wat betreft innovatie als een leven lang ontwikkelen neemt TechForFuture een cruciale rol in door industrie, onderwijs en onderzoek in de regio Oost-Nederland meer en beter te laten samenwerken.

Tech Event for Smart Industries

En dat doet TechForFuture inmiddels dus al 10 jaar lang. En dát mag gevierd worden! Daarom organiseerde het Centre of Expertise op donderdag 1 juni op Vliegveld Teuge, samen met BOOST Smart Industry, het Tech Event for Smart Industries. Meerdere onderzoekers van Saxion en Windesheim maakten op deze dag zichtbaar hoe de samenwerking tussen kennisinstellingen en het bedrijfsleven het innovatievermogen van maakbedrijven in Oost-Nederland vergroot. Het demonstratorplein bruiste van innovatie, waarbij bezoekers een kans kregen om in contact te komen met de allernieuwste technologieën en oplossingen in de maakindustrie. Op het hoofdpodium vonden projectpresentaties plaats die de impact en resultaten van het praktijkgericht onderzoek belichtten.

TechForFuture Event for Smart Industries
Lector Margie Topp van het lectoraat Kunststoftechnologie

Meer informatie? 

Op dewebsite van TechForFuture(opent in nieuw tabblad) vind je meer informatie over het Centre of Expertise.

Delen via:

Vragen over dit nieuwsbericht?

Stel ze aan de Newsroom via newsroom@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad)

Laatste nieuws

Teaser image

14 miljard aan potentie voor mkb beschikbaar

23 april 2024
Teaser image

Ad-opleiding hielp Deborah bij switch van toerisme naar zorg

19 april 2024
Teaser image

Meer impact met onderzoek door samenwerking

18 april 2024
Teaser image

Passiefhuis: met de energie van een waakvlammetje een heel huis verwarmen

17 april 2024
Teaser image

Alumni van Windesheim kijken tevreden terug op hun opleiding

8 april 2024