Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Hackathon 2023

  • 24 augustus 2023
Banner image
Home(opent in nieuw tabblad) / Hackathon 2023

Vanaf 2030 biedt het nieuwe stadsdeel Almere Pampus ruimte aan 30.000 woningen en 16.000 arbeidsplaatsen. Het gebied wordt duurzaam en circulair ontwikkeld. En dat biedt kansen voor nieuwe, innovatieve oplossingen. Onze studenten gaan bijdragen aan deze oplossingen!

Het lectoraat Urban Innovation organiseert voor de 3e keer de hackathon ‘Reshape the future’. 180 studenten van 5 verschillende opleidingen bedenken 3 dagen lang, samen met regionale bedrijven, oplossingen om in Almere Pampus circulair bouwen, leven en ondernemen mogelijk te maken. De vragen die onderzocht worden komen van de gemeente Almere. 

Vernieuwende onderwijsvorm

Groepen van 5-6 studenten van de verschillende opleidingen werken samen met een van de deelnemende regionale bedrijven. De studenten leren zo interdisciplinair samen te werken. Docenten fungeren als adviseur en coach van de groepen. Er wordt gebruik gemaakt van de Design Thinking methodiek, waarbij in 5 stappen van behoefte naar oplossing naar implementatie wordt gewerkt. 

Studenten en bedrijven

De studenten van de opleidingen Bedrijfskunde, Engineering, Bouwkunde, Finance & Control en HBO Rechten doen mee. Deelnemende bedrijven uit de regio zijn Alfen, Babylon Daken, Bun, Ecosave, Gildengroen, Goldewijk, Grondstoffen Collectief Almere/Digitale bouwkeet, Koopmans, KSP Kunstgrasvelden, PRICE, Qua-Vac bv, Rebourne Pop Up Solutions en Reimert Groep. 

De hackathon heeft meerdere doelen. De studenten leren interdisciplinair samen te werken en ontwikkelen leiderschapscompetenties, waar ligt hun talent? De bedrijven krijgen concrete suggesties voor verduurzaming van hun bedrijfsvoering, en ontwikkelen in 3 dagen out-of-the box inzichten. Bovendien werken ze met jong, bijna afgestudeerd talent samen, hun toekomstige werknemers? Opdrachtgever gemeente Almere krijgt oplossingen aangereikt voor het duurzaam ontwikkelen van Almere Pampus. Het onderwijs kan tijdens de hackathon vernieuwende onderwijsvormen testen en duurzaamheid onder de aandacht van docenten en studenten brengen en beter in het onderwijsprogramma inbedden. 

Waar & wanneer

De hackathon Reshape the future is van 19 t/m 21 september 2023 bij Vis-à-vis in Almere Poort. Op de eerste dag gaan de studenten op bezoek bij ‘hun’ bedrijf. 

Bekijk hier het filmpje(opent in nieuw tabblad) van de hackathon van 2022.
Meer informatie: mail Quirine Winkler(opent in nieuw tabblad)
 

Delen via:

Vragen over dit nieuwsbericht?

Stel ze aan de Newsroom via newsroom@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad)

Laatste nieuws

Teaser image

14 miljard aan potentie voor mkb beschikbaar

23 april 2024
Teaser image

Ad-opleiding hielp Deborah bij switch van toerisme naar zorg

19 april 2024
Teaser image

Meer impact met onderzoek door samenwerking

18 april 2024
Teaser image

Passiefhuis: met de energie van een waakvlammetje een heel huis verwarmen

17 april 2024
Teaser image

Alumni van Windesheim kijken tevreden terug op hun opleiding

8 april 2024