Student voor een scrumbord met plakbriefjes

Studeren in Zwolle

Welkom in Zwolle! We wensen je heel veel plezier tijdens je tijd op Windesheim! Geniet van het studentenleven op onze mooie hogeschool en in onze fijne stad.

Zwolle studentenstad! 

Je gaat studeren in de hoofdstad van Overijssel, de stad die bekend staat als een Hanzestad. Zwolle is misschien niet de bekendste studentenstad, maar je hebt hier alles voor een geweldige studententijd! 

Foto van terras in Zwolle

Met het mooie, historische centrum, gezellige terrasjes, restaurants en leuke kroegen waarin jij je tot in de late uurtjes kunt vermaken, hoef je je in Zwolle zéker niet te vervelen. Wist je bijvoorbeeld dat in Zwolle ieder jaar het grootste Bevrijdingsfestival van Nederland wordt georganiseerd? En dat je je favoriete artiesten kunt bezoeken in Hedon, hét poppodium van onze stad? 

Bekijk wat Zwolle allemaal te bieden heeft

Introductie: de Bruisweken 

De Bruisweken is de introductieweek voor alle nieuwe studenten van Zwolle.  Drie dagen lang organiseert Buro Ruis leuke activiteiten in de binnenstad. Zo leer je je medestudenten binnen no time kennen! Je ontdekt al snel dat Zwolle een gezellige en sfeervolle stad is met een mooi historisch centrum. Tijdens de Bruisweken doe je onder meer spelletjes, ga je op kroegentocht en ontdek je de stad. Op deze manier zorg jij voor een ultieme start van je studie! Bekijk op YouTube onze Bruisweken-videos

Lees meer over de Bruisweken

Studentenverenigingen

Foto Bruisweken binnenstad Zwolle

Wil je graag nieuwe mensen leren kennen en vrienden maken in Zwolle? Dan is een studentenvereniging wat voor jou! Het geeft je veel connecties, waardoor je bijvoorbeeld makkelijker een kamer vindt. En niet geheel onbelangrijk: er worden veel leuke activiteiten georganiseerd! Doe mee aan een sportwedstrijd, wees fanatiek in een pubquiz of zing de longen uit je lijf tijdens een karaokeavond.

Studentenvakbond
Je kunt je ook aansluiten bij SOOZ, het Studenten Overleg Orgaan Zwolle. Als lid van SOOZ mag je meepraten over onderwerpen waar de organisatie zich voor gaat inzetten. Daarnaast krijg je de kans om gratis trainingen te volgen of gratis naar de Bruisweken te gaan.

Wil je op landelijk gebied je stem laten horen? Sluit je dan aan bij LSVb, de Landelijke Studentenvakbond.

Lees meer over studentenverenigingen