Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Dr. Michiel Steeman, lector

  • Lectoraat Supply Chain Finance
Banner image
Home(opent in nieuw tabblad) / Dr. Michiel Steeman

Michiel Steeman is sinds 2013 lector Supply Chain Finance bij hogeschool Windesheim. Daarnaast is hij ook de oprichter van de Supply Chain Finance Community en voorzitter van de Partnership Foundation. 

Volg Michiel op LinkedIn(opent in nieuw tabblad)   Volg Michiel op X(opent in nieuw tabblad)

Onderzoeksfocus

Michiel Steeman richt zich met zijn onderzoeken met name op ketenfinanciering (supply chain finance). Welke rol hebben grote bedrijven in de organisatie van de financiële keten, welke oplossingen dienen hiervoor te worden ontwikkeld en op welke manier kunnen mkb-ondernemingen hiervan profiteren?

Opleiding

In 1999 studeerde Steeman af in de financiële economie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hij promoveerde in 2020 bij de Nyenrode Business Universiteit op een proefschrift met de titel: An Exploratory Study on Supply Chain Finance Schemes.

Onderzoekservaring

Michiel is de oprichter en voorzitter van de Supply Chain Finance Community(opent in nieuw tabblad), waarin meer dan 30 business schools uit meer dan 20 landen actief samenwerken met bedrijven, banken en overheden in het groeiende vakgebied van Supply Chain Finance.

Tussen 2009 en 2012 zat Michiel in het uitvoerend comité van Factors Chain International, een wereldwijde organisatie met meer dan 300 leden in meer dan 65 landen. In 2012 lanceerde hij The Cool Connection(opent in nieuw tabblad), een business simulatie- en trainingtool, ontwikkeld met het doel om professionals inzicht te geven en te trainen rondom de fysieke en financiële keten. 

Michiel is de drijvende kracht achter de Rainbow Homes door zijn voorzitterschap van de Partnership Foundation(opent in nieuw tabblad). Deze stichting heeft een baanbrekende franchiseformule geïntroduceerd om de straatkinderen in India te helpen. Dit Rainbow Home model is een schaalbare oplossing, gebaseerd op de overtuiging dat elke school getransformeerd kan worden tot een thuis voor straatkinderen. 

Lees meer over het lectoraat Supply Chain Finance