Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

O&O Samen sterk voor eigen regie

  •   Leven Lang Ontwikkelen
  •   1 maart 2019 - 31 december 2019

Hoe stimuleer je werkgevers en werknemers om meer regie te nemen over hun eigen ontwikkeling? We vinden antwoord op deze vraag in een lerend netwerk.

  • Lectoraat: Leven Lang Ontwikkelen
  • Onderzoekers: Menno Vos (lector), Evelien Petter-Mikx en Julia Slatius 
  • Financier: Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
  • Partners: SPDI, partners voor duurzame inzetbaarheid, WeCreate, hogeschool Arnhem Nijmegen en 28 O&O-fondsen in Nederland

Aanleiding

De arbeidsmarkt verlangt meer dan ooit dat mensen eigen regie nemen op hun ontwikkeling en inzetbaarheid. Werknemers moeten zich continu blijven ontwikkelen om bij te blijven en duurzaam inzetbaar te blijven. Dit voorkomt dat mensen vastlopen in hun loopbaan of werkloos raken. Het nemen van eigen regie is echter nog niet vanzelfsprekend.
Samen sterk voor eigen regie had als doel om vanuit een samenwerkingsverband van 28 opleidings- en ontwikkelfondsen, werkgevers en werknemers te stimuleren om meer eigen regie op hun eigen ontwikkeling te leren. Om dit te bereiken hebben we een lerend netwerk opgezet, waarin kennis werd verzameld, gedeeld en toegepast. 
 

Werkwijze

De aanpak omvatte drie activiteiten: 

  1. inventariseren van wetenschappelijke en praktische kennis, 
  2. bevorderen van kennisuitwisseling binnen het netwerk van O&O-fondsen,
  3. het toepassen van inzichten om eigen regie te stimuleren.

Het doel was om praktische oplossingen te vinden die werkgevers en werknemers helpen vooruit te komen op het gebied van eigen regie. 

 

Opbrengsten

Dit onderzoeksproject heeft een meetlat geleverd waarmee we de projecten en diensten van O&O-organisaties konden classificeren en monitoren in de uitvoering. Ook werd er een routekaart Stimuleren Eigen Regie(opent in nieuw tabblad) met daarin concrete tips en tricks opgesteld voor werknemers, werkgevers en cao-partijen om eigen regie te stimuleren.

Toolbox eigen regie: https://samenwerkendeoeno.nl/toolbox-eigen-regie/(opent in nieuw tabblad)
 

Meer weten? 

Neem contact op met Menno Vos, lector Leven Lang Ontwikkelen

Stuur Menno een e-mail(opent in nieuw tabblad)