Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie
Home(opent in nieuw tabblad) / Onderzoek(opent in nieuw tabblad) / Werkplaats zinvolle robotica in de zorg

Werkplaats zinvolle robotica in de zorg

  •   ICT-innovaties in de zorg
  •   1 maart 2017 - 31 maart 2018

Het doel van dit project is om te verkennen of robotica mogelijkheden biedt voor cliënten en zorgverleners en of een robot wenselijk is. 

  • Lectoraat: ICT-innovaties in de Zorg
  • Betrokken onderzoekers: Dr.ir.Marike Hettinga, lector
  • Soort onderzoek: valorisatie
  • Partner: Vilans, Zorggroep Raalte, Rosengaerde Dalfsen, Zorgaccent Almelo, Omring, Meander, Tangenborgh, Savant, Zorggroep ONL, Zuidoostzorg, Viva zorggroep, IJsselheem
  • Mede mogelijk gemaakt door: ZonMW

Aanleiding Zinvolle robotica in de Zorg

Hoe zorg je ervoor dat je op de hoogte bent van de mogelijkheden en beperkingen van robotica? Concurreren robots met de zorgprofessional? En hoe zit het met het persoonlijke contact? 

Doelstelling en uitvoering

In de werkplaats Zinvolle Robotica in de Zorg heeft het lectoraat met zorgorganisaties verkend of robotica mogelijkheden biedt voor cliënten en zorgverleners en of een robot wenselijk is. De professional van de werkvloer, de cliënten en hun mantelzorgers, verzorgenden en begeleiders stonden hierin centraal. De werkplaats bestond onder andere uit vier bijeenkomsten in de periode juni 2017 tot en met februari 2018 in het Zorgtrainingscentrum(opent in nieuw tabblad)

Handvatten

Het project resulteerde in praktische handvatten voor de praktijk en het onderwijs die helpen om over mogelijkheden en onmogelijkheden van robotica in het alledaagse werk mee te praten en bij te dragen aan de acceptatie en implementatie. De opgedane kennis is terug te vinden via het kennisplein Zorg voor Beter(opent in nieuw tabblad) en binnen kennisinstellingen. 

Meer weten?

Neem contact op met Dr.ir.Marike Hettinga, lector ICT-innovaties in de Zorg 

Dr.ir.Marike Hettinga
m.hettinga@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad)