Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Keuzemodule familiebedrijven beschikbaar voor mbo-studenten

  • 1 juli 2024
Banner image
Home(opent in nieuw tabblad) / Nieuws(opent in nieuw tabblad) / Keuzemodule familiebedrijven beschikbaar voor mbo-studenten

Familiebedrijven zijn belangrijk voor de economie en de brede welvaart. Dat belang kan groeien. Er is namelijk veel praktische kennis die familiebedrijven kan ondersteunen in hun bedrijfsvoering. Landstede MBO heeft samen met het Expertisecentrum Familiebedrijven die kennis vertaald naar de keuzemodule ‘het familiebedrijf’. Dit keuzedeel is nu landelijk beschikbaar voor alle mbo-instellingen in Nederland. Mbo-studenten kunnen vanaf aankomend schooljaar meer leren over de bedrijfsvoering binnen familiebedrijven.

Van onderzoek naar praktijk

Judith van Helvert, lector van het Expertisecentrum Familiebedrijven onderstreept het belang van het vergroten en delen van kennis rondom familiebedrijven: "Ons doel is om inzicht te bieden in de unieke dynamiek van familiebedrijven, waarbij thema's als langetermijndenken, emoties en maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Het onderzoek van ons lectoraat en de intensieve samenwerking met Landstede MBO leiden nu tot het kunnen aanbieden van deze praktische kennis. Dit is een belangrijke stap voor het mbo-onderwijs en familiebedrijven".

Kennis delen

Tom Valk, directeur van Landstede MBO, geeft aan dat de verbinding tussen onderzoek en de praktijkgerichte toepassing van essentieel belang is: “We vertalen dit nu naar praktische kennis en vaardigheden voor mbo-studenten. Zij zijn de motor van onze economie. Als onderdeel van Landstede Groep zijn we maatschappelijk betrokken en staan we voor duurzame innovatie. Daarbij willen we van betekenis zijn voor de brede welvaart in de regio. Deze samenwerking is een solide basis voor een gezamenlijke visie en een daaraan gekoppeld programma voor de toekomst van familiebedrijven’’.

Afbeelding initiatiefnemers keuzedeel MBO

Nut voor de regio

Regio Zwolle kent een bovengemiddeld aantal familiebedrijven ten opzichte van de rest van Nederland. Alleen in Overijssel zijn er al 27.455 bedrijven die goed zijn voor 277.800 banen. Het Expertisecentrum Familiebedrijven en Landstede MBO wil deze bedrijven ondersteunen door hen te voorzien van kennis over de cultuur, communicatie en het scheiden van werk en privé in familiebedrijven. Zo dragen ze met dit initiatief bij aan de verdere economische ontwikkeling en maatschappelijke versterking van de regio en daarbuiten.

MKB Nederland

Voorzitter van MKB-Nederland Regio Zwolle, Jelle Weever, geeft aan dat hij blij is met dit keuzedeel: “Het keuzedeel is van belang, omdat het studenten voorbereidt op de unieke dynamiek van familiebedrijven, die heel anders is dan in corporate bedrijven. Familiebedrijven zijn belangrijk voor de brede welvaart en voor de economie op lange termijn.’’ De landelijke belangenorganisatie MKB Nederland ondersteunt het initiatief. 

Delen via:

Vragen over dit nieuwsbericht?

Stel ze aan de Newsroom via newsroom@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad)

Laatste nieuws

Teaser image

‘De kern van de Eigen leerroute? Als student zelf de regie voeren’

9 juli 2024
Teaser image

Slimme oplossingen op Innovation day

5 juli 2024
Teaser image

Keuzemodule familiebedrijven beschikbaar voor mbo-studenten

1 juli 2024
Teaser image

‘Lezen moet iets leuk zijn en niet iets dat moet’

19 juni 2024
Teaser image

Samenwerking met KWF voor professionaliseren ervaringsdeskundigheid

18 juni 2024