Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Studiekeuzetest

Banner image

Heb je nog geen idee welke studie je straks wilt volgen? Of spreekt een bepaald vakgebied jou aan, maar kun je niet kiezen uit de opleidingen die daarbij passen? De online Studiekeuzetest kan je helpen inzicht te krijgen in jouw interesses en welke studies daarbij passen.

Doe de test(opent in nieuw tabblad)

Onthoud dat de resultaten van deze tests niet leidend zijn. Het geeft je wel iets om over na te denken. Het is goed om de resultaten ook te bespreken met familie of vrienden.

Resultaat bespreken?

Als je er behoefte aan hebt om de testresultaten te bespreken, dan kun je een afspraak maken voor studiekeuzebegeleiding. De Studie- en Loopbaancoach kijkt dan samen met jou naar je keuzeproces en passende opleidingen.

Tijdens de gesprekken kan duidelijk worden dat je vervolgstappen nodig hebt voor je studiekeuze, zoals aanvullende testen of vragenlijsten. Deze testmiddelen zijn diepgaander dan de online test en zijn daarom een waardevolle aanvulling.

Meer over studiekeuzebegeleiding

Of maak direct een afspraak via e-mail. Je kunt terecht bij het Student Support Centrum in Almere (ssc-almere@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad)) of Zwolle (ssc-zwolle@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad)).