Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Havist en vwo'er

  Banner image

  Open dag vrijdag 10 november

  Wat doe jij na je havo of vwo?

  Meteen verder studeren of toch een tussenjaar? Vol aan de bak met een vierjarige bachelor of een uitdagend honoursprogramma? Of liever een tweejarige Associate degree met intensieve begeleiding? We helpen je graag bij je keuze!

  Bekijk al onze opleidingen 

  Alvast kennismaken met een studie? Laat ons weten in welke opleiding(en) je geïnteresseerd bent en ontvang de video waarin we je volledig bijpraten over de ins en outs van deze studie.

  Ontdek tijdens de open dag welke opleiding bij jou past! Bekijk opleidingspresentatie(s) of stel je vraag aan onze studenten en docenten. 

  Jouw studierichting

  Weet jij al in welke richting je een studie zoekt? Maar heb je nog niet de opleiding ontdekt die daarop aansluit? Ontdek dan welke opleidingen passen bij jouw interesses.

  Bekijk alle interessegebieden

  Toelating

  Heb je dé opleiding voor jou gevonden? En wil je weten of je met jouw vooropleiding toelaatbaar bent tot de opleiding van je keuze? Check snel de toelatingseisen.

  Ga naar de toelatingseisen

  Hulp bij studiekeuze

  Online open dagen, chatten met studenten, hulp van een studentencoach. Windesheim heeft verschillende activiteiten die jou helpen de studie te vinden die het best bij je past.

  Hulp bij studiekeuze

  Jouw opleidingsmogelijkheden

  Ben je er uit? Ga je nog even doorstuderen? Dan sta je opnieuw voor een keuze. Kies je voor een vierjarige bacheloropleiding, of wordt het een tweejarige Associate degree? Check hier de verschillen tussen deze twee opleidingsvormen. Of misschien wil je wel nóg meer uit je studie halen met ons honoursprogramma.

  - Tweejarige opleiding op hbo-niveau
  - Officieel internationaal erkend diploma
  - Intensievere begeleiding dan bij een bachelor
  - Veel aandacht voor het aanleren van vaardigheden, zoals samenvatten en plannen
  - Relatief nieuwe opleidingsvorm
  - Zowel in voltijd als deeltijd te volgen

  En heb je na twee jaar studeren de smaak te pakken? Dan kun je instromen in de vierjarige bacheloropleiding die bij de Ad hoort.

  Check al onze Associate degrees

  - Vierjarige opleiding op hbo-niveau

  - Bestaat uit een major en een minor. De major is de basis en beslaat 75% van de opleiding. De rest van de opleiding bestaat uit minors. Dit zijn vakken die je zelf kiest, op basis van je eigen interesses en op gebieden waarin jij je het liefst wil ontwikkelen.

  - Zowel in voltijd als deeltijd te volgen. Het verschil? Bij voltijd ben je elke dag met je studie bezig en breng je je kennis in de praktijk tijdens stages. In een deeltijdstudie combineer je je opleiding met je baan. Meestal ben je dan één of twee dag(en) op school, en voer je de rest van de opdrachten uit in de praktijk.

  Check al onze bacheloropleidingen

  Wil jij meer halen uit je studie, dan zijn de honoursprogramma misschien iets voor jou. Dit zijn uitdagende leertrajecten náást je opleiding, voor goede en gemotiveerde studenten. Je werkt samen met andere studenten van heel Windesheim aan een thema rondom sociale innovatie, nieuwe steden, of techniek en samenleving. Voorwaarde om aan het honoursprogramma te kunnen deelnemen is dat je in één jaar je propedeuse haalt.

  Lees meer over het honoursprogramma

  Ervaringen van studenten

  Teaser image

  "Omdat je zelf een studie kiest, is studeren een stuk leuker!"

  Teaser image

  "Goede planning is key op het hbo"

  Teaser image

  "In de les leg je continu de link met je toekomstige beroep"