Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

ZWINC

Banner image

Een bruisende incubator vol ambitie

Een plek in én voor regio Zwolle, waar allerlei ambitieuze ideeën en plannen uitgroeien tot innovatieve en succesvolle ondernemingen, dat is ZWINC. Hier worden plannen gesmeed,  prototypes gebouwd, en innovaties op de markt gebracht. De naam ZWINC staat voor Zwolle Incubator. Het is een regionale broedplaats in Zwolle voor ondernemende (oud-)studenten en start-ups, die zelf een innovatief bedrijf willen beginnen of verder willen uitbouwen. ZWINC faciliteert ondernemers in de maakindustrie en IT met de opbouw, groei en opschaling van hun business. En hogeschool Windesheim is de trotse initiatiefnemer en samenwerkingspartner van ZWINC.

ZWINC

Studenten met ondernemersambitie

Het team van ZWINC helpt jonge ondernemers van idee naar haalbare business. Hoe ze dat doen?

  • Logo ZWINCMet advies over en kennis van ondernemen en ervaring met techniek en IT
  • Hulp bij funding, zodat je als ondernemer kunt investeren in je start-up
  • Inzet van het ZWINC-netwerk
  • Fysieke werkruimte voor start-ups
  • Coaching en persoonlijke ontwikkeling voor startende ondernemers

Onze hogeschool is initiatiefnemer van ZWINC. Zo leveren we samen een actieve bijdrage aan het versterken van het start-up klimaat in onze regio. ZWINC biedt starters met ondernemerschapsambities hulp en ondersteuning voor een succesvolle business. Veel ZWINC-ondernemers studeerden bijvoorbeeld ooit Industrieel Product Ontwerpen bij ons.

Van energietransitie tot duurzaam ondernemen

Veel ontwikkelingen vragen om een andere manier van denken binnen bedrijven. Ook voor start-ups is het onderwerp duurzaamheid belangrijk. ZWINC helpt hen met faciliteiten die het proces richting duurzamer ondernemen versnellen. Zo kunnen start-ups bij ZWINC terecht voor vragen over de energietransitie, want ZWINC werkt nauw samen met ons lectoraat Energietransitie. Met onze schat aan kennis zijn wij een waardevolle samenwerkingspartner voor ZWINC. 

ZWINC versterkt regio Zwolle

ZWINC biedt niet alleen kansen aan onze studenten, maar versterkt ook onze regionale (kennis)economie. Want het bruist en borrelt van ambitie in de Zwolse thuisbasis van ZWINC. Ondernemers smeden plannen, bouwen prototypes en verrijken de markt met innoverende producten. De start-ups maken regio Zwolle groener, slimmer en beter.

Werkruimte voor jonge ondernemers

ZWINC biedt start-ups een inspirerende thuisbasis in een oude Philipsfabriek in Zwolle. Een inspirerende ruimte met geavanceerde machines en apparatuur binnen handbereik.

Philipsfabriek ZWINC

Klinkt dit jou als muziek in de oren en kun je niet wachten om te starten als ondernemer?

Ga dan naar de website van ZWINC(opent in nieuw tabblad)