Student voor een scrumbord met plakbriefjes

Studentenverenigingen

Studentenverenigingen zijn the place to be als je snel in het studentenleven wilt duiken. Hieronder stellen ze zichzelf voor.

Algemene studentenverenigingen

ZHTC 

Wil je naast je studie een leuke, gezellige tijd? Dan is studentenvereniging ZHTC jouw vereniging! Je leert snel mensen kennen van allerlei opleidingen: dé manier om alvast aan je netwerk te werken. ZHTC beschikt over een eigen sociëteit waar we wekelijks activiteiten voor jou organiseren.

Tot ziens bij ZHTC!

zhtc.nl

Gumbo Millennium

Gumbo Millennium is een unieke toevoeging aan je studententijd. Naast leuke activiteiten zoals paintballen en snowboarden worden er ook regelmatige toffe themafeestjes en soosavonden georganiseerd. Ook kun je organisatorische ervaring opdoen en vergroot je je netwerk. Gumbo Millennium is een toegankelijke vereniging waar studenten zich al snel thuis voelen. Ons eigen plekje, Gumbo Plaza, vind je op Windesheim in T2.55.

gumbo-millennium.nl

Oikos Nomos  

Ben je op zoek naar het echte studentenleven in Zwolle? Dan is Oikos Nomos wat voor jou! Bij ons draait het vooral om elkaar leren kennen, samen activiteiten te ondernemen en gezellige feestjes te vieren. Onze sociëteit is op de dinsdagavond in de kelderbar van Stadscafé Blij. Dus kom gerust een keer langs en check onze website en social media voor meer informatie. 

oikosnomos.nl

ZSR Boreas 

De Zwolse Studenten Roeivereniging Boreas combineert sport en gezelligheid. Zowel de wedstrijdroeier als de borrelaar vinden uitdaging bij Boreas. Ook voor studenten die sporten niet als hoofddoel hebben, biedt Boreas mogelijkheden. Dit kunnen de gezelligheid en activiteiten binnen een jaarclub, dispuut of commissie zijn. Boreas is een algemene vereniging, er zijn hier dan ook veel verschillende studies vertegenwoordigd.

zsrboreas.nl

ZSV AtmosQueer

De studentenvereniging ZSV Atmosqueer is vooral gericht op LHBTQI+ studenten. Maar ook als je hetero bent, ben je hier van harte welkom! De vereniging organiseert 'Blije Borrels', waar studenten zichzelf kunnen zijn en je nieuwe mensen kunt ontmoeten. 

facebook.com/ZSVAtmosQueer/

Studieverenigingen

Vestuvalo

Ga jij naar de Calo? Dan is Vestuvalo de vereniging voor jou! 

Vestuvalo is super gezellig en er is altijd wel een feestje! Zoals een Soos-avond, een uitje met een andere ALO-vereniging of het Vestuvalo Gala. Na een dagje leren en sporten op school heb je meestal wel zin in een goed gesprek en een lekker biertje en dit kan bij Vestuvalo!

studentenverenigingvestuvalo.nl

Waltertje 

S.V. Waltertje is de studentenvereniging voor journalisten, en Waltertje is als een journalist: enthousiast, nieuwsgierig, actief en altijd in voor een feestje. Door de jaren heen is het ‘suffe introclubje’ Waltertje uitgegroeid tot een knallende studentenvereniging, met zenuwslopende debatten en goede feestjes in het Vliegende Paard.

waltertje.nl

Vitae

Om je medestudenten Toegepaste Gerontologie beter te leren kennen, zowel uit het eerste, tweede, derde als vierde leerjaar organiseert studievereniging Vitae verschillende activiteiten. Dat kunnen sportieve of gezellige activiteiten zijn, maar ook bijvoorbeeld lezingen. Vitae is Latijn voor ‘leven’ en deelname aan de activiteiten is het een verrijking en uitbreiding op je studie. Bestuurlijke taken uitvoeren of deelnemen aan een commissie is ook een mogelijkheid die Vitae biedt. Een extraatje op je cv en een ontwikkeling voor jezelf.

Contact:
Twitter: @svVitae
Facebook: /StudieverenigingVitae

Nervi

Nervi is een studievereniging van de opleidingen Bouwkunde, Civiele Techniek en Mobiliteit. Nervi heeft het doel om de contacten tussen de studenten onderling te stimuleren, maar ook de contacten tussen studenten, docenten en bedrijven.

nervi.nl

Geloofsgebonden studentenverenigingen

Absens Carens

De GHBOSV Absens Carens is een gereformeerde studentenvereniging. De vereniging is zowel binnen als buiten Zwolle actief. Onze leden zijn betrokken naar elkaar toe, hierdoor is Absens Carens voor velen een tweede thuis. 

De vereniging is onderverdeeld in zes disputen. Deze kleinere groepen komen elke donderdag samen voor bijbelstudie, waarna de leden elkaar treffen in onze eigen sociëteit in het Vliegende Paard. Verder is het een sportieve vereniging. Zo heeft Absens Carens een eigen volleybalteam én zaalvoetbalteam.

absenscarens.nl

Ichthus

Wij zijn de leukste christelijke studentenvereniging van Zwolle. Elk van onze 90 leden komt iedere dinsdagavond bij elkaar in kringen voor bijbelstudie, persoonlijke betrokkenheid en gezelligheid. De bijbelstudieavond vormt de kern van Ichthus. Het doel is God steeds meer te leren kennen. Wij willen in afhankelijkheid ons hart aan Hem geven, Hem leren kennen en van daaruit leven. Dit geeft een hechte familiaire band waarin we samen kunnen zoeken! Naast kringavonden worden er leuke, gezellige activiteiten georganiseerd zoals liften, weekendjes weg, sporttoernooien en soosavonden. Zoek en geniet je mee? Stuur dan een berichtje naar secretaris@ichthuszwolle.nl

Navigators Studenten Zwolle (NSZ) 

Navigators Studentenvereniging Zwolle is een christelijke en interkerkelijke vereniging, waar we diepgang en gezelligheid combineren. Op donderdag hebben we afwisselend Bijbelstudie en verenigingsavonden. We houden van feestjes en goede gesprekken. Ons motto is ‘Christus kennen en Hem bekendmaken.” Dát is waar we voor willen gaan!

nszwolle.nl

Solidamentum

Vind jij vriendschap en bezinning op basis van de Bijbel ook belangrijk? Solidamentum, dé studentenvereniging voor studenten met een reformatorische achtergrond. Vriendschap en bezinning komen samen op de drie kringen van Solidamentum. Gezelligheid verbonden met verdieping. Een vereniging met meerwaarde. 

solidamentum.nl

S.V. Hemdem

S.V. Hemdem is een Turks-Nederlandse studentenvereniging die activiteiten organiseert zodat multiculturele studenten met elkaar in contact komen. Ze organiseren onder meer voetbaltoernooien, workshops en spelletjesavonden.

https://www.facebook.com/svhemdem/

VIDEO'S - Maak kennis met de studentenverenigingen

Bekijk de video's van onze YouTube-playlist Studentenverenigingen voor een beter beeld van de Zwolse verenigingen!

Buitenlandse studenten ontmoeten

Bij Students United in the Netherlands ontmoet je buitenlandse studenten.
Bekijk de informatie van Students United in the Netherlands

Studentenvakbonden

Je kunt je ook aansluiten bij SOOZ, het Studenten Overleg Orgaan Zwolle. Als lid van SOOZ mag je meepraten over onderwerpen waar de organisatie zich voor gaat inzetten. Daarnaast krijg je de kans om gratis trainingen te volgen of gratis naar de Bruisweken te gaan.

Wil je op landelijk gebied je stem laten horen? Sluit je dan aan bij LSVb, de Landelijke Studentenvakbond.